Weekend Northshore Auckland
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
06 December 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hier is tie weer! Jullie wekelijks update vanuit Nieuw Zeeland:)! Ik wil beginnen met iedereen bedanken voor alle lieve kaartjes vanuit het mooie en wat ik hoorde, koude NL! Overweldigend! Ze hangen hier aan de muur en moet zeggen hij begint al mooi vol te hangen, wat natuurlijk helemaal super is! Afgelopen week is er ook weer genoeg gebeurd hier in Auckland – dus hier is de update van deze week…..week 14 of 15!
Het is weer een ongelofelijke mooie week geweest, waarbij ik weer genoeg dingen heb uitgespookt. Woensdag ben ik samen met Fleur (Collega Stafftravel) naar een band geweest hier in een locaal cafeetje in Auckland. Het was echt helemaal leuk:)! Eerst uit eten geweest, waarbij ze haar verhalen vertelde over waar ze allemaal heeft gewoond en wat ze allemaal heeft meegemaakt. Fleur komt uit Fiji and heeft al (om een selectie te maken) in China, Hong Kong, London, Fiji, Samoa en Auckland gewoond. Echt een reisgek is dat, maar zo leuk om al die verhalen te horen. Het is ook echt iemand die de hele dag met een lach op haar gezicht rond loopt en waar je alleen maar mee kan lachen. De band speelde hier in een locaal cafeetje, wat echt heel gezellig was – want het was echt achter in een cafeetje waar allemaal relax banken waren neer gezet zodat je echt een intieme persoonlijke zweer kreeg. Er was een grote band aanwezig en er waren optredens van bekende NZ artiesten. En ze waren echt enorm goed! Oh wat was dat genieten zeg – ik ben normaal niet zo echt van de rap, maar dit was gewoon geweldig.
Donderdag was het hier in huis weer de zogenaamde “craftsevening” waar ik weer heerlijk NL heb gekookt voor de familie. Dit keer stond de beroemde “poffertjes” op het programma. Ze waren al weken aan het zeuren of ik nou is eindelijk de poffertjes kon maken, want Karen had ze al is een keer eerder gemaakt, maar dit was niet echt een succes. Wat kan ik zeggen – je moet er NL voor zijn en heel toevallig ben ik NL. Dus alle ingrediënten in huis gehaald en begonnen met bakken. Eerst alle ingrediënten mixen, de mix 45 minuten laten staan en dan kan de pret beginnen. Als ik het beslag zag – dacht ik echt van dit gaat de blunder van de eeuw worden, maar iedereen vond ze heerlijk (en dat zeiden ze niet om sociaal te zijn:P). Ik ben om 20:00 uur begonnen met bakken en tegen 23:00 stond ik nog in de keuken te bakken. Ik heb geloof ik wel een paar honderd gemaakt, maar daar hebben we dan ook lang plezier van gehad. Ik had Zack als mijn hulpje deze avond – dus die kan ze mooi bakken als ik er straks in April niet meer ben. Ze zijn hier al goed geïntegreerd in de NL cultuur. Eerst al met Chris en haar heerlijke taarten en beroemde appelflappen en nu de poffertjes:)! Volgende project word de NL hutspot als avond diner! Natuurlijk heb ik vrijdag ook ene paar poffertjes meegenomen naar mijn werk om ze daar te laten proeven – en ik heb besloten dat ik nu elke 2 weken een NL gerecht voor ze ga maken om ze kennis te laten maken met de NL cultuur. En ook daar vonden ze de poffertjes heerlijk! Het was een groot succes bij het hele bedrijf, want iedereen vroeg wat dat waren – en ik verbaasde me erover hoeveel mensen al naar NL waren geweest en de poffertjes gewoon al in Amsterdam hadden gegeten. Zo leer je je collegas nog eens kennen! :)
En toen was het alweer tijd voor weekend! Dit weekend ben ik met de familie mee geweest naar de Northshore van Auckland. Sara had Zaterdagavond haar eind optreden van Dansen, dus vandaar dat Karen daar een Caravan gehuurd voor het weekend. Vrijdagavond tegen half 10 die kant op vertrokken en meteen ons nest ingedoken want we waren helemaal kapot weer na een drukke week. Zaterdag ochtend was het tijd voor Sara om naar de oefenronde (ik kom ff niet op het woord sorry) te gaan, om te gaan oefenen voor haar optreden van die avond. Ik ben samen met Karen en andere moeders waarvan hun kind ook in de oefenronde aan het oefenen waren (dit is echt te gek voor woord dat NL:P) naar een locaal cafeetje geweest waar we hebben genoten van een lekker kopje koffie / thee /appelsap (raad eens welke ik had:P). Daarna doorgelopen richting een plaatselijke winkelcentrum waar we nog ff heerlijk hebben rond gekeken op de locale markt en in de vele souveniers winkeltjes. Vervolgens terug gelopen in de richting van het theater, waar we Sara hebben opgehaald en weer richting het centrum zijn gelopen om heerlijk te lunchen met zijn allen. Sara moest vervolgens smiddags nog een keer oefenen, dus ben ik maar ff het centrum weer ingelopen om daar verder te kijken bij de vele winkels, want had de helft nog niet eens gezien. Tegen het einde van de middag weer terug gelopen richting de camping, waar iedereen zich klaar maakte voor het grote optreden van die avond. Het thema van die avond was Hollywood. Verschillende optredens zouden gedaan worden in verschillende categorieën, waaronder beste dansfilm en beste animatie film. Tegen 19:00 uur begon de show – en wat een show was het. Echt enorm leuk! Er waren 2 delen in de show met in het midden een kleine pauze van 15 minuten. In het 1ste deel kwamen alle grote musical hits langs, zoals Beauty and the Beast, High School Musical, Lion King, Sound of Musical, Fame, Dirty Dancing en Shrek. Het deed me een beetje denken aan toen ik moest spleen in een musical 2 jaar geleden en wist dan ook als geen ander hoe eng het kon zijn. Sara moest op in het 2de liedje van de avond – Beauty and the Beast met “Be Our Guest”. Ze waren allemaal gekleed in Waitress pakjes en ze hadden helemaal hun eigen dans ingestudeerd. Ik vond het helemaal geweldig!! En was enorm trots op Sara hoe goed ze dat gedaan – moet eerlijk toegeven dat ik nog wel een traantje heb weg heb geveegd, omdat het mij deed denken aan mijn tijd. In het 2de deel deed elke groep zijn eigen optreden die ze zelf hadden uitgekozen, zoals dansen op Kiss from a Rose by Seal. Ik heb in het 2de deel zo dubbel gelegen om de mannen – want tegen het einde van de avond had je een optreden bij een mannen dansgroep en die gingen “Single Ladies” van Beyonce doen. Ze waren allemaal gekleed in hun mooie strakke pakjes en deden gewoon alle moves van Beyonce na. Ohh echt……lag helemaal dubbel van het lachen! Dat was zoo hilarisch! Al met al was het dus weer een geslaagd avond! Daarna snel weer ons nest in gedoken want Sara moest Zondag weer optreden om 15:00 uur. Omdat ik zaterdag al heen was geweest naar de show – heeft Karen mij gedropt bij Devonport.
Zondag waar ik die dag naar de Santa Parade heb gekeken omdat ik dat die week ervoor in het centrum van Auckland had gemist. Echt enorm veel mensen en dan vooral kinderen op de been om Santa te zien. Enorm leuk om te zien! Daarna ben ik Mount Victoria op gelopen om daar te genieten van het schitterende uitzicht dat je hebt op Auckland Downtown. Weer terug gelopen richting het centrum – waar ik nog ff bij het festival heb gekeken met verschillende optredens van dans groepen bands. Tegen 14:00 uur weer de boot terug gepakt richting downtown (10 minuten), waar ik de bus weer naar huis heb gepakt. Ben op de bank gaan liggen en ben in 1 keer in slaap gevallen. Savonds tegen 20:00 uur was de rest er ook weer vanaf de Northshore en hebben we nog ff naar de film “Santa Clause” gekeken. Ik moest Sara nog ff helpen met haar huiswerk en daarna heb ik nog ff een verhaal over kerst gehoord, want het blijkt dat ze hier een heel een heel ander verhaal hebben over de kerstman en zijn rendieren. Het zijn namelijk geen rendieren dat ze hier hebben, maar schapen :)! Dat is echt zoo hilarisch! Want in NZ hebben ze meer schapen als mensen – dus had het kunnen weten dat de kerstman hier schapen zou hebben. Lag helemaal in een scheur! En dan zeggen ze dat de NL’ers gek zijn:P! Daarna snel mijn nest ingedoken, want er stond weer een nieuwe werkweek op het programma.
En dat brengt me weer op vandaag! Ze krijgen hier in Januari een puppy – dus ik heb de puppies ff gezien en vast gehouden. Heb ze vanavond mogen zien. Ze zijn zoooo klein en zoo schattig! Kan niet wachten totdat die eindelijk hier is. Het is een kerstcadeau!
Dat was hem weer voor deze week! Hoop dat jullie weer hebben genoten van dit verhaal en ook komende week staat er weer genoeg op het programma – maar dat horen jullie volgende week! :) Ik zeg vanuit Nieuw Zeeland op dit moment slaap lekker –voor jullie goed morgen – en tot de volgende keer.
Hier is de link voor de fotoos: http://picasaweb.google.com/113027786574217075114/NorthshoreWeekend3Tm5Dec#
Liefs,
Dees
06 December 2010 - 11:30
Ilse:
Hey goedemiddag!!
Wat weer een ontzettend leuk verhaal! En wat waren al die kinderen schattig op de foto's! Super leuk dat je daar ook even de Nederlandse tradities introduceerd :D En de poffertjes zagen er ook heerlijk uit!
Op naar je volgende verhaal!
Liefs,
Ilse -
07 December 2010 - 19:24
Sanne:
Hee Dees!
Wát een verhaal weer zeg, haha!
Leuke foto's en dat kaartje was maar een kleine moeite! Ik was ook heel erg blij met jouw lieve kaartjes!
Ik mis je! (L) -
09 December 2010 - 07:41
Mayo!:
Wat weer een heerlijk verhaal Dees! Maar ik kan het niet laten, moest zo lachen om jou woordje zweer (volgens mij bedoelde je sfeer), haha... Nou goed, vond het echt leuk om te lezen, die musical had ik echt wel willen zien! En de kerstman met schapen, hoe kunnen die nou een slee trekken? Je zegt het goed: dan denken ze dat de NL raar zijn? Veel plezier meis!xxx P.S. De foto's waren super, die hondjes, zo schattig!!!