Aussie; the land of the sheilas and the blokes
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
11 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hier is tie dan eindelijk weer – na een afwezigheid van toch wel een paar weken. Wat kan ik zeggen – enorm druk de laatste weken met stage, gezelligheid en mijn reis naar Australië. Land nummer 2 op mijn still-to-visit-in-the-world lijstje kan nu ook afgestreept worden, want afgelopen weekend ben ik eindelijk die kant op geweest. En wat een weekend is het geweest – maar daarover later meer. De tijd hier in het mooie Nieuw Zeeland vliegt voorbij – nog 50 dagen en dan vlieg ik terug. Ongelovelijk!!
De afgelopen weken zoals altijd weer gewoon bezig geweest met het gewone dagelijks leven. S ochtends om kwart voor 7 op om vervolgens om kwart voor 8 de bus te pakken richting stage, waar ik dan tegen 6 uur savonds de bus terug pak. Stage gaat op dit moment ook nog steeds helemaal super. Nog 5 weken stage en dan zit het er voor mij op en vertrek ik naar het Zuider-eiland voor een dikke week. Echt super:)!
Zoals ik al zei afgelopen weekend ben ik dan eindelijk naar Australië geweest – nog een droom die voor mij in vervulling gaat. En wat een weekend is het geweest! Super weekend gehad:)! Vrijdag kreeg ik van mijn manager een paar uurtjes eerder vrij, zodat ik de airport bus kon pakken naar – je raad het al – het vliegveld. Tegen 1 uur smiddags was ik daar al aangekomen omdat ik ervan uitging dat het vliegtuig gewoon op tijd zou gaan vertrekken. Viel dat is ff tegen. Toen ik aangekomen was op het vliegveld ben ik eerst naar het vertrek bord van vluchten heen gelopen om te kijken hoe laat mijn vlucht zou vertrekken. Omdat mijn vluchtnummer er niet bij stond – vroeg ik me toch wel ff af of ik wel op de goede dag op het vliegveld zou zijn, want het zou typisch iets voor mij zijn om daar een week te vroeg te zijn. Datum was OK – dus ben toen toch maar ff naar de info desk toegelopen om te vragen waarom mijn vlucht niet op het vertrekbord stond. Bleek dat het vliegtuig kapot was en dat ze een nieuwe moesten laten komen – dus beter gezegd dat betekende ipv 4 uur vertrek 7:30pm vertrek. Daar gaat een paar uur van mijn tijd in Sydney en omdat ik ook een shuttle had geboekt – betekende dat ook het missen van mijn shuttle. Tegen half 8 is het vliegtuig vertrokken en kwam ik tegen 8 uur aan in Sydney (we gaan terug in de tijd). Gelukkig stond er op het papier een telefoonnummer voor de shuttle dus die maar ff gebeld en die heeft me prima op tijd opgehaald. Eenmaal bij de hostel “YHA the rocks” in de Sydney Harbour aangekomen, ingecheckt en heb daarna nog ff een drankje gedaan in de harbour bij de operahouse met een travel agent waar wij als tour operator zaken mee doen. Heerlijk drankje gedaan en daarna bed in gedoken.
Zaterdag heb ik een sightseeing dagje gedaan. Sochtends met de boot vertrokken richting Toranga Zoo, wat 30 minuten varen ligt van Sydney. Daar een hele ochtend rond gewandeld en daarna weer vertrokken richting de city. Omdat het 40 graden was buiten – was het toch wel een hele zware dag. Terug in de harbour de hop-on, hop-off buss genomen om zoals een echte tourist het betaamt alle touristische attracties te zien. Ik ben naar Bondi Beach (wereld beroemde strand), Sydney Tower, Hyde Park, Australian Museum, Sydney Opera House om maar een paar te noemen geweest. Savonds nog weer heerlijk langs de boulevard gelopen bij de Harbour Bridge en Sydney Opera House, voordat ik weer in de richting van de YHA ben gelopen.
Zondag had ik een excursie geboekt naar de blue Mountains. Tegen kwart voor 8 sochtends zou ik worden opgehaald van de hostel om een dagje heerlijk op pad te gaan naar de Mountains. Eerst vertrokken richting “Featherdale Wildlife Park”, waar ik heel veel kangeroes, wallabies & Koalas heb gezien. Enorm leuk om die dieren eindelijk in het echt te zien. Na 1 uur in het park te hebben vermaakt, zijn we weer in de bus gestapt richting de Blue Mountains. Werkelijk een schitterend natuur gebied met de zogenaamde 3 sisters. Daar de hele middag goed vermaakt voordat ik tegen het einde van de middag weer terug was in Sydney. Aan de einde van de excursie heb ik nog een Captain Cook cruise gedaan van Sydney Olympic Park naar de haven van Sydney. Echt enorm leuk om ook is het Olympisch park te zien waar de olympische spelen van 2000 zijn gehouden. Op de cruise heb ik Michael leren kennen samen met zijn ouders, die uit de USA komen. West Virgiana wel te verstaan. Vet mooi – want die pa van Michael kun je zien als een echte Amerikaan met dat schitterend accent. Prima vermaakt. Omdat die avond een groot vuurwerk zou zijn om het chinese nieuw jaar “het jaar van het konijn” in te luiden, ben ik samen met Michael naar het vuurwerk gaan kijken. Omdat het die avond regende na een dag van 40 graden – heb ik het vuurwerk mooi samen met zijn ouders kunnen zien in het hotel waar ze op dat moment verbleven, waar we schitterend een prachtig uitzicht hadden over Sydney.
En dan kom je alweer bij maandag. Omdat dit de vertrekdag zou zijn en ik weer om 2 uur op het vliegveld van Sydney moest zijn – heb ik deze dag niet zo heel veel gedaan. Ben naar de Chinese tuinen van vriendschap geweest in het hartje van Sydney – rondgelopen door de oude binnen stad aangezien ze hier wel een beetje geschiedenis hebben als je het vergelijkt met Auckland. Het draait hier allemaal om Queen Victoria. En heb geluncht met een spaans meisje die ik heb leren kennen in het hostel. Al met al dus een enorm geslaagd weekend nadat ik weer thuis was midden in de nacht.
De rest van de week weer gewoon op stage geweest. Omdat ik mijn laatste 5 weken in ga ben ik op dit moment druk bezig met het afronden van mijn afstudeer opdracht. Het einde begint in zicht te komen – moet er alleen nog ff goed voor zitten om het helemaal goed in te gaan leveren gaan straks. Niet te geloven hoe de tijd vliegt – over 8 weken ben ik alweer thuis en kan ik de arbeidsmarkt op. Ik ga zeker nog genieten van mijn laatste weken hier en zal proberen om jullie van mijn laatste weken goed op de hoogte te houden;).
Voor nu zeg ik weer veel plezier met de fotoos van Australië:
Veel liefs vanuit Nieuw Zeeland,
Dees
11 Februari 2011 - 12:37
Mayo:
Jeetje, en dat allemaal in één weekend, jij weet het goed vol te stoppen! Klinkt echt geweldig allemaal! Superleuk, wil dat land ook van mijn lijstje afhalen, hopen dat het ooit gebeurt... Haha... Geniet meis! En succes met je surveys! ;) -
11 Februari 2011 - 12:39
Mayo:
Jeej, ik ben eindelijk eens eerst! Haha... Dat wilde ik nou altijd al! :) Zag trouwens ook dat je nog maar 50 dagen over hebt... Die tijd...... Jeetje, waar blijft het! Geniet er maar goed van! -
11 Februari 2011 - 13:46
Sunshine:
Oooh geweldig! Die giraffe staat 5 jaar later gewoon nog steeds bij diezelfde paal met hetzelfde uitzicht! Heeft hij geluk dat er constant boten voorbij varen (voor de afwisseling) ;-) G'day mate!! -
11 Februari 2011 - 22:15
Oom Peter En Oma:
Hallo desire
je begint al aardig een wereldreiziger te worden maar om nu speciaal naar sydney te gaan om een dierentuin te bekijken vindt ik te ver gaan in Emmen zijn ook giraffen en olifanten te zien (grapje) ja de tijd gaat snel zorg nu maar voor de komende tijd dat jouw afstudeerproject op papier komt en dat je met een goed gevoel de laatste weken ingaat voordat je het weet sta je op schiphol het is ook wel een keer goed geweest ik begin je toch wel te missen maak er nog een goede tijd van en doe je best want je weet nooit hoe een koe een haas vangt als je begrijpt wat ik bedoel groetjes van oma en mij en we zien elkaar doei doei doei -
11 Februari 2011 - 23:05
Miekepostma:
Hoi dees,
Wat leuk te lezen wat je allemaal doet, super leuk.
Hier in delfzijl gaat het ook prima.
Je ouders genieten volop in Oostenrijk, gelukkig je moeder was er erg aan toe.
Wij hopen a.s woensdag naar Dubai te kunnen vertrekken, hopen dat opa nog een tijdje zich rustig houdt.
Vandaag is hij voor de 3de keer binnen 2 maanden opgenomen in het ziekenhuis.
Vocht achter de longen enz.
Hopen dat het weer goed komt.
Heel veel plezier wensen wij jouw de laatste weken in Nieuwzeeland.
Je wilt er niet blijven of???????????.
Heel veel liefs, je oom en tante, Heiko en Mieke
14 Februari 2011 - 22:14
Ilse:
Dees, wat weer een prachtige foto's! En wat ontzettend gaaf dat je gewoon in je eentje naar Australië bent vertrokken zeg. Zal wel kort zijn geweest zo'n weekend. Ennn.... Wat zag mijn oog nu?? Pinguïns??? Hahaa geweldig! En wat zijn die koala's en wallabies toch ook schattig he!
Ohh trouwens, ik mistte wel een foto van die Michael ;) Die houden we vast van je tegoed haha!
Nog fijne 5 weken en ik hoop dat je nog wat laatste verhalen kwijt kunt.
Liefs,
Ilse -
15 Februari 2011 - 12:00
Je Weet Wel:
whahha er zijn er meer nieuwsgierig naar Michael;) -
15 Februari 2011 - 14:38
Ingrid:
Heey Dees,
Wat super gaaf zeg dat je voor een weekend naar Australie bent geweest. Wat ben je toch een reislustig persoon zeg!! Maar geweldig toch om dat zo te kunnen combineren. Ik ben wel heeel benieuwd naar al je verhalen als je weer terug bent.. En dan kun je op zoek gaan naar een leuke baan! Maar geniet er eerst nog maar lekker van!!! xxx Inga -
16 Februari 2011 - 21:15
De Buren:
het heeft even geduurd, maar dan krijg je ook wat.wat een onderneming Dees.
mooie foto,s het gaat nu snel maar je hebt nog leuke dingen voor de boeg.de groetjes van ons. -
18 Februari 2011 - 13:27
Rianne:
Namens mijn ouders bedankt voor het kaartje:D het is op de goede adres afgeleverd;) Hele mooie foto's heb je weer gemaakt hoor(Y)
xxx