Roadtrip Coromendal - Back to basic - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Roadtrip Coromendal - Back to basic - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Roadtrip Coromendal - Back to basic

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

29 November 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Kai Ora!

Hier is tie dan weer – de update van deze week! En wat een week is het weer geweest. Er is weer genoeg gebeurd, dus hou jullie niet te lang in spanning – hier is de update van deze week – ik geloof dat het inmiddels al week 13 is!

Deze week ben ik weer druk met stage geweest….zoals altijd eigenlijks! Maar zodra maandag voorbij is en de week langzamer hand richting het weekend gaat – ligt zo alweer een nieuwe roadtrip op de loer! En ook dit weekend zijn we weer een weekendje weg geweest. Dit keer ben ik alleen met Michelle naar de Coromendal geweest om daar te genieten van zon, zee, strand en vooral van de schitterende natuur die Nieuw Zeeland heeft. Zaterdagochtend vroeg de auto opgehaald van Hertz in het centrum van Auckland. Daarna Michelle opgehaald vanuit de Empire en al snel reden we in de richting van de Coromendal – wat dik 2 uurtjes rijden is! Viel opzich dus wel mee! De coromendal is een schitterende gebied dat heel dicht bij Auckland ligt waar alle Aucklanders heen gaan om daar hun vakantie te vieren. En wat een bestemming is het!! :) Te mooi voor woorden! Als je eenmaal de grens bent gepasseerd waar je de Coromendal in rijdt, krijg je een schitterende gebied van bergen, mooie natuur en schitterende stranden. Te mooi gewoon! :) Van alle road trips die we hebben gedaan is dit wel de mooiste bestemming, samen met de Bay of Islands die ik heb gezien tot nu toe. Ik snap niet dat mensen die hier heen komen op vakantie deze 2 bestemmingen links laten liggen. Hier moet je gewoon heen, dus probeer nu ook op het werk op klanten die kant op te krijgen. Tegen het begin van de middag kwamen we aan op onze 1ste bestemming – Hahei! Hier had ik tegen 01:45pm de kayak tour “classic Cathedral Cove” geboekt via mijn werk waar ik Free of Charge aan deel mocht nemen. Wat hou ik toch van mijn werk! :) We zijn eerst naar het hoofdkantoor gereden van Kayak tours, de organisatie waarbij we de excursie hadden geboekt, want je moest je eerst inschrijven en betalen natuurlijk! Daar weer een typische dees actie uitgehaald – ik was namelijk op zoek naar een een parkeer plekje op de parkeer plaats die er niet was. Dus ik ben maar via de oprit richting het achterste deel van het huis gereden waar ze aan het bouwen waren. Daar hadden ze ook een kleine “ditch” die ze aan het opvullen waren. Wat doe ik…rij natuurlijk vol in die ditch….oeps!! Een man van Kayak tours (een schitterende jongeman) komt naar buiten gelopen en kijkt eerst naar mij en dan naar die ditch en zit vol verbazing naar mij te kijken wat ik nu weer aan het doen ben. Ik snel maar gekeerd en weer naar de voorkant naar het huis gereden. Die man (mike) heeft de ditch maar ff gecontroleerd en kwam toen naar ons toegelopen in de auto. Dus ik heel stoer mijn raampje naar beneden en zeggen “what’s up?” Hij zeggen van – dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt – je bent echt 1 van de slechtste mobielisten die ik ooit heb gezien. Ik natuurlijk op mijn charmanst zeggen – I am sorry!! I am sorry!! En daarna had ik het echt niet meer (en hij ook niet meer)– lag helemaal dubbel van het lachen. Die man blijkt heel toevallig ook de man te zijn die onze tour zou leiden (of lijden:P). Hij wist niet meer zeker of die mij nu wel in de kayak wou hebben – als ik net zo zou kayaken als rijden. Al met al het was echt enorm hilarisch en om de mensen thuis gerust te stellen – er is niets gebeurd met de auto…..het was alleen ff grappig! Daarna doorgereden richting het strand, waar we om 2:00 pm begonnen met onze kayak tour naar Cathedral Cove. Ik weet niet of jullie bekend zijn met de film “Chronicles of Narnia” – anyway daar is de begin scene van die film opgenomen. Voordat we in onze kayak mochten stappen, eerst een hele uitleg gekregen over de kayak en wat je moet doen als je omslaat. Daarna snel onze spullen aangetrokken en al snel waren we onderweg naar het strand van Cathedral Cove. Echt een schitterend strand waar je dan op uitkomt en waar je Cathedral Cove kan bezoeken! Op het strand mochten we ff rond kijken en daarna kregen we nog een hot choco / koffie of thee op het strand. Na een half uurtje op het strand te zijn geweest – zijn we snel weer in onze kayak geklommen en waren we al snel weer op weg op zee. Daarna nog naar een eilandje in open zee gekayakt – waarbij we echt over golven van 2 meter moesten. Echt heel gaaf!! Daarna weer terug gekayakt naar het strand, waarna de excursie er helaas alweer opzat. Hotwater Beach is een strand heel dicht bij Cathedral Cove en staat bekend om zijn warme bronnen in de grond waar het laag water is. Iedereen (alle toeristen) komen daar met laag water om een gat te graven en te genieten van een warm bad. Dus dat hebben wij daarna ook nog ff gedaan. Echt abnormaal hoeveel toeristen er waren – en dan vooral met de nadruk op de jappaners en de chinezen. Daar nog ff lekker gelegen op het strand voordat we zijn doorgereden naar Kautuna – waar Karen haar Caravans heeft staan op een camping. Karen was zo lief om haar Caravan te lenen, zodat wij daar in konden overnachten. Echt te leuk!! Voordat we ons nest indoken nog ff naar de sterren gekeken, want je hebt hier werkelijk een schitterende sterren hemel. Echt heel helder!! :)

Zondag zijn we weer vroeg vertrokken naar onze volgende bestemming – Coromendal Town. Hier zijn we naar de toerist attractie van de Coromendal geweest, namelijk het treintje dat hier een berg op gaat en waar je werkelijk een schitterende uitzicht hebt over de omgeving hebt. Omdat we al op tijd bij het treintje waren , eerst nog ff heerlijk gegeten bij een lokaal cafeetje. Al snel was het tijd om in te checken voor het treintje. Wij zaten in een treintje genaamd – Snake. Leuke rit gehad de berg op. Het heeft 32 jaar geduurd voordat de track van 3.5 km klaar was – en als je bedenkt dat tie dat helemaal zelf heeft gedaan is dat helemaal niet slecht. Toen we weer terug waren bij het dal station zijn we weer in de auto gestapt en verder gereden in de richting van Auckland – via een schitterende kust weg. Bij een strand nog ff gestopt om te genieten van het strand. Hier ook nog ff een snelle duik genomen in het water voordat we weer verder zijn vertrokken richting Thames en daarna door naar Auckland. Omdat we al best wel op tijd weer terug waren in Auckland hebben we daar ook nog ff heerlijk op het strand gelegen. Ik heb echt enorm verbrand, maar goed het was wel weer een geslaagde dag :)!

En dat brengt met weer bij vandaag! Weer vroeg op gestaan om die auto weer in te leveren in het centrum van Auckland bij Hertz en daarna doorgelopen naar Stage. Het was weer een enorm geslaagd weekend en ook komende week beloofd weer een mooie week te worden:)! Maar dat horen jullie volgende week wel weer.

Ik zeg tot de volgende keer vanuit een warme Auckland!

De link voor de fotoos is(en dit keer zijn het er wel een paar meer):

Liefs,
Dees

• 29 November 2010 - 21:42

Ilse:

Hahahaa Dees!! Jouw autoverhaal doet me zooo denken aan ons weekendje Hogsback :D Hilarisch! Moest natuurlijk gelijk denken aan ALLE gaten die je meenam tijdens onze reis naar het hostel.

Maar goed, natuurlijk ook weer al je foto's bekeken en wat een prachtige natuur zeg! En wat ben je weer lekker sportief bezig.

Geniet van de komende week en op naar volgend weekend!

Liefs,
    Ilse

• 30 November 2010 - 22:25

Ingrid:

Heey Dees,

Wat een mooie foto's zeg..wauw!!! wordt er jaloers van, dat mooie zonnige weer, en hier de sneeuw! Grappig die foto op de trampoline. Leuk om te lezen en te zien op de foto's dat je het naar je zin hebt. Geniet ervan en succes deze week.

xxx Inga

• 02 December 2010 - 09:24

De Buren:

hoi dees
    wat weer geweldige fotoos geniet er maar van hier is het siberisch koud tot volgende week.

• 02 December 2010 - 19:26

Mayo:

Oh meis, ik heb weer genoten! Van je verhaal en natuurlijk van je foto's! Net zulk blauw water als in Thailand! Prachtig... Geen wonder dat je daar blijft genieten! Zelfs bij je thuis volgens mij (?) op de trampoline! Lachuh!!! Liefs, Mayo