Goodbye New Zealand - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Goodbye New Zealand - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Goodbye New Zealand

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

06 April 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland

Kia Ora!

Hier is tie dan!! Het laatste berichtje van een reis van 7 maanden die onvergetelijk is geweest. Als je terug kijkt op het moment dat je vertrekt (met veel tranen) en het vertrek vanuit Nieuw – Zeeland (met nog meer tranen) denk ik dat ik een gelukkig persoon ben dat ik deze kans heb gekregen. Ik heb er ongelofelijke mooie momenten beleefd en veel nieuwe internationale vriendschappen opgedaan die hopelijk de komende tijd goed stand gaan blijven houden. Vriendschappen in Taiwan, China, Japan, USA, Spanje, Schotland, Australie en niet te vergeten Nieuw – Zeeland zelf. Heel handig als je af en toe ook nog vakantie adresje nodig heb;)! Het eerste bezoek staat in ieder geval al gepland voor Juni naar Schotland – dus helemaal top. Hier komt dan nog de laatste update van mijn laatste weken in Nieuw – Zeeland waar ik een Zuider-eiland trip heb gedaan.

Maar voordat ik aan mijn Zuider-eiland trip begon heb ik eerst nog mijn laatste dag binnen Magnetic South gehad, wat best wel raar is na 7 maanden met je collega’s te hebben samen gewerkt. We zijn als een hecht team begonnen met veel gekheid en zo zijn we ook ge-eindigd. Ik ga ze dan ook enorm missen – maar weet dat aan elke trip komt een eind en weet zeker dat de toekomst er mooi gaat uitzien. De laatste dag hadden mijn collega’s allemaal lekkers meegenomen voor bij de koffie en hebben we nog ff voor de laatste keer gezellig samen als een team gekletst. Nog een kleine cadeautje gekregen samen met een mooie kaart met persoonlijke teksten erop en daarna mocht ik eerder naar huis van de manager omdat ik de volgende dag vroeg zou vertrekken richting het Zuider-eiland:D!

Dinsdag 23 Maart ben ik begonnen met mijn trip van Auckland naar Wellington. Eenmaal aangekomen in Wellington werd ik opgehaald door Carol (een vriendin van Karen) om mij als echte toerist rond te leiden door Wellington. Omdat het keihard aan het regenen was – duurde de pret helaas niet lang, maar heb nog wel het wereldberoemde Te Papa Museum, Parlement gebouw en de binnenstad gezien. De volgende dag vroeg vertrokken met de auto in de richting van het Abel Tasman hotel in Wellington want daar zou mijn trip beginnen met “Contiki” naar Christchurch over het zuider-eiland. Keurig op tijd vertrok de tour en voordat ik het wist zat ik op de NL boot van Wellington naar Picton. Daar aangekomen met de groep zijn we in een touring bus gestapt om te vertrekken richting Hanmer Springs (onze 1ste stop) wat bekend staat op zijn Thermale Pools. Die natuurlijk ff uitgeprobeerd en savonds samen de groep heerlijk gegeten en een drankje gedaan in een lokale kroeg. De volgende dag vertrokken via Lewis Pass in de richting van de west Coast om daar tegen het einde van de middag aan te komen in Franz Josef Glacier – waar we weer de nacht zouden door brengen. Onderweg nog gestopt bij Greymouth, Hotitika en de beroemde Pancake Rocks wat heel mooi was. Savonds nog weer een drankje gedaan in de lokale kroeg en de volgende ochtend vroeg vertrokken richting Fox Glacier voor de Helihike. Dit is een hike met een helicopter rit van 10 minuten naar de Gletsjer en dan een hike van 1,5 uur op de Gletsjer. Enorm mooi – helemaal omdat het mijn 1ste keer was in een helicopter:D Na de helihike doorgereden richting Queenstown. De plek waar je als adrenaline junk moet zijn – want het is de thrill capital in de wereld. Omdat we hier 3 nachten in totaal zouden verblijven hadden we genoeg tijd om dit mooie plaatsje ff goed te ontdekken. Je kon gedurende deze dagen verschillende optionele excursies doen. Ik heb er voor gekozen om die zaterdag eerst de Funyaks te doen naar Mt. Aspiring National Park – waar je eerst met een soort speedboat naar het park word gebracht en dan door de natuur gaan kanoen. Echt heel mooi!! Zondag heb ik er voor gekozen om de shotover jet te doen – wat een jetboat is door de canyons buiten Queenstown – en de Canyon Swing – wat wel een beetje lijkt op bungee jumpen maar dan word je weggeslingerd door een Canyon. Dat was echt zooo mooi:D! Je hebt er twee personen staan die je eerst helemaal gek maken in je hoofd – voordat ze je eraf laten springen of gooien. Je kon op verschillende manieren van het platform – met een prullenbak op je hoofd, zittend op een tuinstoel, Recht naar beneden, Saltos en noem maar op. Ik heb er voor gekozen om die zittend met een tuinstoel te doen en de Pindrop – wat recht naar beneden is met je handen achter op je rug. Het was echt helemaal top:D:D:D! Die avond hebben we met de hele groep bij een pizzeria gegeten en hebben we savonds Queenstown nog ff onveilig gemaakt tot in de vroege uurtjes. De volgende dag zijn we vertrokken in de richting van Milford Sound – waar we een overnachtings cruise hebben gedaan. Dit was natuurlijk ook heel mooi en stond zeker hoog in my STILL TO DO lijstje voor Nieuw – Zeeland. De volgende dag nog doorgereden richting Lake Ohau voor onze laatste avond. Tijdens deze avond hadden we een Toga avondje – dus iedereen verkleed in een toga. Helemaal geweldig:D!! Top avond gehad tot in de vroege uurtjes weer. Daarna was het alweer tijd voor de laatste dag van de reis en zijn we vertrokken richting Christchurch Airport waar ik weer tegen 7 uur savonds ben terug gevlogen in de richting van Auckland.

Die donderdag was het dan tijd voor mijn afscheidsfeestje en de laatste dag in Nieuw-Zeeland. Heel raar om na 7 maanden je laatste dag te hebben. Voor het feestje heb ik nog ff oer Hollandse taarten gebakken zoals appelkruimel taart en boterkoek voordat iedereen tegen half 7 savonds aankwam. Heerlijk begekletst met mijn collegas en vrienden voordat het afscheid tegen het einde van de avond wel heel dichtbij kwam. Toch wel moeilijk weer zoon afscheid – en het was dan ook weer niet mijn sterkste punt. In ieder geval ga ik veel schrijven en mocht ik ook terug willen naar Nieuw-Zeeland ben ik altijd welkom op mijn stage bedrijf:D! Vrijdag was het dan tijd om afscheid te nemen van de familie en in het vliegtuig te stappen naar huis. Wat kan ik daar nu over zeggen – DRAMA!!! Maar heb het gehaald in het vliegtuig en met een dubbel gevoel ben ik op tijd weer aangekomen op Schiphol Airport waar het drama nog is gezellig door ging. Rianne, Marjolein, mijn oom en mijn ouders waren er om me op te halen met een te mooi spandoek met gebrekkig Nederlands / Engels. Nog bedankt daarvoor:D! Vond het helemaal TOP!!!

En dan zit je nu alweer voor bijna een week hier in Nederland. Je vraag hoe dat voelt? Het voelt in het begin alsof je een toerist in je eigen land ben – maar beetje bij beetje begin ik er weer aan te wennen en voelt Nieuw-Zeeland heel ver weg. Mijn gebrekkig Nederlands gaat ook weer met sprongen vooruit dus het is alsof ik nooit ben weggeweest.

Hierbij wil ik de kans grijpen om iedereen even super te bedanken voor hun steun en interesse tijdens mijn reis en afstuderen aan de andere kant van de wereld. Vond het super om al jullie reacties te lezen en zal het dan ook zeker missen. Wil vooral mijn host-familie voor de goed zorgen en mijn eigen familie bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven om naar Nieuw- Zeeland te gaan en me tijdens deze wereld ervaring voor 100% hebben gesteund. Ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt en heb er dan ook geen moment spijt van gehad. Het is een ervaring waar ik mijn hele leven met een lach aan zal terug denken en weet zeker dat de toekomst mij nog gaat terug brengen naar dit land.
Ik zeg tot een volgende blog – waar dan ook in de wereld!!

Fotoos:

Veel liefs,
Dees

• 07 April 2011 - 07:31

Marcella:

Ah Dees, wat een mooie afsluiting van een geweldig avontuur! Vond het super leuk om al je blogs te lezen, je hebt daar zulke mooie dingen beleefd! Nu op naar het volgende mooie avontuur =) Liefs, Marcella

• 07 April 2011 - 09:52

Ilse:

Hey Dees!

Mooi einde van je verhaal. Goed om te lezen dat je er zo positief op terug kijkt. En natuurlijk prachtige foto's van je reis! We zien elkaar gauw, dan kunnen we even bijkletsen!

Liefs,
    Ilse

• 07 April 2011 - 16:50

Aletta:

Bij een volgende blog ga ik je zeker weer volgen. Vond het geweldig om je te volgen en om te lezen wat je allemaal beleefd hebt.
    liefs Aletta

• 08 April 2011 - 18:45

Mams En Paps:

We zijn blij dat je weer helemaal gezond en wel terug bent in Nederland. Je zult deze ervaring natuurlijk nooit meer in je leven vergeten. Nu nog even afstuderen!!! We zijn trots op je!!

• 16 April 2011 - 18:35

Mayo::

Dat was het dan, je laatste verhaaltje! Ik heb er weer van genoten en prachtig om te lezen dat je zo hebt genoten in deze prachtige periode! :) Je Nederlands komt vanzelf weer goed, Nederland voelt nu (na een week) ook vast alweer als thuis, je werk bij het Hooge Holt begint straks weer, uitgaan en Walibi komen er nog aan, dus genoeg te doen! Tot gauw xxx