Roadtrip Cape Reinga
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
15 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hier is tie dan eindelijk weer – een berichtje vanuit Nieuw-Zeeland. Het heeft weer even geduurd – maar ben dan nog steeds heel druk. De tijd gaat nu ontzettend snel. Kan niet geloven dat de teller nu naar 2 weken gaat. Ik weet nog zo goed dat ik hier kwam en dat 7 maanden nog zo ver weg leek. Maar goed – ben de afgelopen periode ook weer goed bezig geweest met de leuke dingen in het leven en de serieuze dingen natuurlijk.
Ik kan jullie mededelen dat ik nu officieel niet meer het enigste internationale persoon ben in de familie. We hebben nu 1 japanner, 2 chinezen, een schot en ik:)! Echt super leuk om zo in een
internationaal gezelschap te wonen – helemaal als de taal barriere tussen iedereen zo groot is. De japanner en Chinezen zijn hier om Engels te leren – dus hilarisch om te zien hoe we af en toe gesprekken voeren. Das echt genieten tijdens het avond eten. En de schot praat met een accent wat af en toe ook moelijk te volgen is – helemaal omdat ik zelf ook met een accent praat. Al met al dus enorm gezellig hier:)!
Zo gingen Sara (schot), Chee Chee (chinees) en ik 2 weken geleden haar vriendin ophalen Meng-Jin van het vliegveld. Omdat Meng-Jin al was vertrokken uit Beijing en Chee Chee het vlucht nummer niet wist – of überhaupt niet wist hoe laat en met welke vliegtuig maatschappij ze aan zou komen – was het voor ons de taak om uit te vissen met welke vlucht ze aan zou komen. Oh echt hilarisch. Een goede vriendin komt over – maar je weet niet hoe laat:O hahaha! Dus wij de laptop erbij gepakt en gekeken naar alle vluchten die die zaterdag aan zouden komen. Het enigste wat ze wist – is dat het vliegtuig die dag zou aankomen, maar ze wist zeker dat het een vlucht met Air China was vanuit Beijing. Dus wij kijken of we de vlucht konden vinden – wat blijkt dus dat er helemaal geen vlucht vanuit Beijing in Auckland aankwam die dag – alleen op maandag, woensdag & vrijdag. Dus Sara en ik vragen of ze misschien met een stop-over komt, want dat moest haast wel – anders kon ze nooit die dag aankomen. Nou – dat kon dan wel! Dus wij weer vragen – weet je ook waar vandaan, want je had vluchten vanuit Australie, Hong Kong, Japan etc. Dus genoeg keuze. Nee – ze had geen idee!! Das lekker dus – dus wij kijken op de site van welke vlucht kan ze mogelijk aan komen. We kwamen tot de conclusie dat de enigste optie kon zijn vanuit Hong Kong om 8 uur sochtends. Dus wij Ok – stappen in die auto naar het vliegveld om die vriendin van haar (Meng Jin) op te halen. Wij keurig op tijd en wachten totdat ze eindelijk naar buiten kwam. Maar jah hoor – geen Meng Jin. Wij Karen opgebeld van wat moeten we nou doen. Zij zeggen van ga maar naar huis – ze belt vanzelf wel en dan kun je altijd wel weer heen rijden (30 minuten). Dus wij terug naar huis gereden – staan we werkelijk nog geen 10 seconden op die oprit en Sara had nog maar net de auto afgezeten – belt die vriendin van haar dat we weer terug moeten naar het vliegveld om haar op te halen- Haha! Oh echt – het was echt hilarisch! Dus wij weer terug gereden naar het vliegveld en haar vriendin opgehaald en daarna weer terug gereden. In totaal heeft het ons de hele ochtend gekost – Half 7 sochtends vertrokken en tegen half 12 waren we weer terug.
De volgende dag (zondag) kwam een Japans meisje (Herena) aan vanuit Japan. Die heeft gelukkig gewoon de shuttle gepakt – dus dat was allemaal geen probleem. Omdat Herena hier maar voor een maand is – en 27 Maart vertrekt heb ik haar die dag meteen als toerist meegenomen naar de bezienswaardigheden in Auckland downtown. De Skytower ingeweest, heerlijk geluncht en ff goed geshopt. Al met al dus een hilarisch weekend!
Afgelopen weekend ben ik met Fleur (collega) weer is een weekend weg geweest. Dit keer ging de reis weer naar het Noorden – Bay of Islands, Tutakaka Coast, Kerikeri & Cape Reinga. Allemaal bestemmingen die nog op mijn to-do lijstje stonden binnen Nieuw Zeeland. Vrijdag de auto opgehaald van Hertz, maar omdat het in eerste instantie ook de bedoeling was dat Michael mee zou gaan – zijn we pas vertrokken Zaterdag ochtend ipv vrijdagochtend – zoals bij al onze andere roadtrips. De plannen waren bijna afgeblazen aangezien er die vrijdag de massale aardbeving in Japan was – en er een tsunami waarschuwing was afgegeven voor Nieuw – Zeeland. Echt verschrikkelijk om die beelden allemaal te zien. Maar omdat zaterdag de waarschuwing alleen zei – niet op de stranden komen, vonden Fleur en ik het veilig genoeg om naar Northland te vertrekken en te genieten van het heerlijke weer. Alleen Michael zag het niet zitten met die tsunami waarschuwing dus die heeft gecancelled (wat een sensible jongen). Zaterdag ochtend dus vertrokken in onze huurauto richting de Bay of Islands – waar we eerst een bezoekje hebben gebracht aan de Tutukaka Coast. Dat is de east coast van de Northland (regio). Hele mooie kustlijn met schitterende stranden. Daarna door gereden richting Bay of Islands – waar we hebben overnacht in een motel in Paihia – de toeristen plaats. Zondagochtend tegen half 7 in de auto gestapt weer richting het noordelijkste puntje van Nieuw – Zeeland – Cape Reinga. Omdat dit een rit van 4 uur zou zijn – moesten we wel vroeg vertrekken want de trip terug zou ons in totaal weer 6 uur zijn. Ik geloof dat ik in totaal wel 1200 km dat weekend heb gereden – dat is van Nederland naar Italië:O. Eenmaal aangekomen in Cape Reinga heb je werkelijk een schitterend uitzicht op 2 zeen die samen komen. Je hebt er ook de bekende witte vuurtoren – die ik natuurlijk ook even heb bezocht met het bekende bord – het bord met de miles tot bepaalde plaatsen (london, Tokyo etc). Echt schitterende fotoos gemaakt en daarna terug gereden via Kerikeri (watervallen) richting Auckland – waar we weer waren tegen 21 uur. Al met al dus een geslaagd weekend weer:)!
Deze week ben ik druk bezig met het afronden van mijn afstudeer opdracht. Ben zo blij dat ik hem eindelijk af heb – moet alleen nog ff verbeteringen aanbrengen en het goed afronden. Dat gaat (hopelijk) helemaal goed komen:D! Komende weekend staat er weer een excursie op het programma – de Tongariro Crossing. Ga daar samen met Chee Chee, Meng-Jin en Sara heen om daar de 7 tot 9 uur durende hike /walk te doen. Dat noem ik dus nog is ff uitdaging – helemaal goed(Y)! Dat is namelijk ook het laatste wat ik wou doen van het Noorder eiland.
Volgende dinsdag zal ik dan eindelijk richting Wellington vliegen om daar mijn Zuider eiland trip te beginnen. Echt super veel zin in!! Dinsdag word ik eerst rondgeleid als een echte toerist door een vriendin van Karen – Carol – door Wellington, waar ik woensdag op de bus zal stappen.
Ik denk dat dit mijn laatste bericht vanuit Nieuw-Zeeland gaat worden. (zo raar om dit te schrijven). Want als ik terug kom van het Zuider eiland heb ik nog maar 1 dag in Auckland voordat ik op 1 April 2011 weer terug vlieg naar Amsterdam. Ik heb die dag nog mijn afscheids feestje – dus ben benieuwd of ik het droog ga houden.
Vanuit Nieuw – Zeeland zeg ik tot snel! Ik kijk er super super super super super erg naar uit om iedereen weer te zien:D:D:D!!! Maar ga dit land en de mensen ook verschrikkelijk verschrikkelijk verschrikkelijk missen!!!!
Fotoos: https://picasaweb.google.com/113027786574217075114/CapeReingaFunStuff#
Veel liefs vanuit Nieuw Zeeland,
Dees
15 Maart 2011 - 13:49
Mieke Postma:
Hoi Dees,
Nog heel veel plezier.
Wij zien je weer in Delfzijl.
Hopen dat je een goede vlucht mag hebben.
Zie je.
Liefs, Heiko en Mieke -
15 Maart 2011 - 13:55
Sunshine:
Nog heeeeel veel plezier meid!!!
Dikke knuffel -
15 Maart 2011 - 16:22
Inga:
Heey Dees,
Wat een belevenissen weer!! Echt hilarisch dat je naar het vliegveld rijdt om iemand op te halen, is er niemand! En dan weer terug gaan, om vervolgens weer naar het vliegveld te moeten. Ach ja, kan ook gebeuren he!! Mooie foto's weer. Echt super gaarf hoe het er daar uitziet. Mocht je je vervelen als je terug bent in Nederland, dan kun je me wel helpen in me huisje. Ga een flatje huren!! Super veel zin in, maar we spreken elkaar vast wel weer als je terug bent. Geniet er eerst nog maar van!!!
Liefs Inga -
15 Maart 2011 - 16:49
Mayo:
Het enige wat ik kan zeggen, geniet van alles wat je nog gaat doen! En ik kijk er zo enorm naar uit je weer te zien! :)
Ben blij dat het met de tsunami bij jullie goed is afgelopen! Wat je zegt die beelden waren echt shocking! :(
Miss you, zie je gauw!
xxx -
15 Maart 2011 - 16:51
Mayo:
P.S. De fotootjes waren weer prachtig!~:) -
16 Maart 2011 - 16:19
Vivian:
Leuk Dees, om weer eens een verhaal van je te lezen :) (had niet zoveel tijd om al die andere nog te lezen.. Dus volgens mij heb ik er wel 2 gemist ofzo..) Wat is de tijd snel gegaan inderdaad!! Maar mooi om te lezen dat je het leuk hebt gehad, en als je terugbent gaan wij gauw naar de Efteling he!!! :D
Nog veel plezier daar, en ik spreek je snel !
Liefs, Roos -
16 Maart 2011 - 17:19
Ilse:
Hey Dees,
Wat raar om te lezen dat dit waarschijnlijk je laatste verhaal was. En wat ging de tijd ontzettend snel zeg, ongelooflijk...
Geniet nog van je laatste weekjes en je afscheidsfeestje!
Liefs,
Ilse -
20 Maart 2011 - 18:45
Christiena:
hey dees,
fantastic photos. Jeh wonen al die mensen in 1 huis, tjonge zeg wat een drukte :) maar ik neem aan wel heel gezellig. Vanaf hier wens ik je een fantastische tijd op het zuider eiland & geniet van je afscheidsfeestje. Weet je trouwens zeker dat je 1 april terug komt of is het een 1 april grap. Groetjes aan iedereen & ps sms welke tiki je wil (of had je de photos nog niet ontvangen).