Waiheke Island - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Waiheke Island - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Waiheke Island

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

16 Januari 2011 | Nieuw Zeeland, Auckland

Kia Ora!

Hier is tie dan weer – de update van deze week! Ook afgelopen week is er weer genoeg gebeurd, zoals altijd, dus hier komt tie!

Nadat ik terug was gekomen van de Coromendal was het weer tijd voor stage en bezig met de serieuze dingen in het leven. Wel een beetje een tegenvaller, maar goed het was ook wel weer leuk om collega’s te zien. Vrijdag 5 Januari is de nieuwe teamleader begonnen bij ons op het werk, omdat Derek afgelopen November is vertrokken richting London voor zijn dochters huwelijk. Zijn naam is Campbell en hij zal het team gaan aansturen. Hij is net zoals Derek enorm grappig en gezellig om mee te werken. Op den duur kwam ik in gesprek over NL enzo, en vroeg aan hem of die al in NL was geweest. En hij was zowaar al in “Appingedam” geweest. Van alle plaatsen in de wereld en in NL was die precies al in die plaats geweest. Wat is de wereld toch klein:)!

Afgelopen weekend heb ik eigenlijks niet zo heel veel gedaan. Ben met een collega op zaterdag middag met haar nichtje (bijna 2 jaar) naar Mission Bay geweest. Daar naar de speeltuin geweest en een ijsje gegeten voordat ik weer afgezet werd bij mijn huis. Zondag gewoon een heerlijke luie dag gehad met filmpjes kijken en een boek lezen. Dat was mijn weekend! Daarna weer gewoon een stage week, zoals altijd.
Dit weekend ben ik samen met 2 (Nikkie => Brunei & Margo=> Frankrijk) meiden naar Waiheke Island geweest. Dit is een eiland 30 minuten varen vanaf Auckland. Echt enorm mooi eiland, dat vooral bekend staat voor zijn goede wijnen. Tegen 10 uur de ferry gepakt en eenmaal aangekomen op het eiland hebben we een auto gehuurd voor een dag om het eiland goed te verkennen – en dat alleen maar voor NZD59,-. Cheap!:D Nadat we 1,5 uur in de rij hadden gestaan om een auto te krijgen – want tjah bijna elke toerist was op dat moment op het eiland, omdat het weer ook goed was – zijn we gereden naar het eerste dorpje op het eiland en daar heerlijk naar het strand geweest en geluncht met zijn allen. Na de lunch doorgereden richting een andere strand aan de andere kant van het eiland om verassend genoeg nog een keer te genieten van het strand, want de stranden op het eiland zijn gewoon te mooi voor woorden. Daar heerlijk de zee ingeweest en op het strand gelegen voor een dik uur, waarna we onze weg hebben vervolgd op zoek naar een accommodatie voor Nikkie en Margo want die zouden er blijven overnachten. 3 Backpackers geprobeerd, waarvan helaas maar 1 Backpackers 2 bedden vrij had. De rest op het eiland was helemaal volgeboekt. Het was een te mooie backpackers, want het leek wel een beetje op een accommodatie uit Harry Potter (Ron Wemels huis) en het huis was helemaal zelf gebouwd. Nadat we dat ook weer hadden geregeld door gereden naar het oosten van het eiland waar je de meest mooie uitzicht had over de andere eiland en Auckland. Op één moment waren we op een plek, waar het werkelijk zo stil was dat je alleen maar de vogels kon horen zingen. Echt heel rustig en mooi, met een schitterend uitzicht!:D Nadat we het oosten van het eiland hadden gezien zijn we terug gereden in de richting van “Cable Bay Vineyard” om daar te genieten van een heerlijk wijntje met een schitterende zonsondergang. Echt te mooi voor woorden!!!:D:D:D Tegen 10 uur de ferry weer teruggepakt richting Auckland.

Zondag niet zo heel veel gedaan – zoals de week ervoor. Heerlijk uitgeslapen tot 10 uur en daarna rustig naar beneden gegaan om goed wakker te worden. ‘S middags met Karen & Denise (een vriendin van Karen) richting het centrum van Auckland geweest, om daar ff heerlijk een drankje te doen in de haven van de Rich & Famous. Karen zei dat dat de ideale spot is om een rijke man aan de haak te slaan, dus moet daar maar ff vaker heen, want heb de meest mooie jachten gezien. Daarna nog ff naar de “Fish market” gereden, waar alle verse vis binnen komt in Auckland en waar het meteen vers word verkocht. Ik weet niet of jullie Hermijn de Blijker in Nieuw Zeeland hebben gezien, maar hij ging ook naar Vismarkt om daar zijn vis te kopen en Cable Bay Vinyard op Waiheke Island was de locatie voor de 1ste uitdaging. Daarna terug gereden richting huis en zoals gewoonlijk weer gerelaxt.

Oke – dit was mijn update weer. Geniet nog steeds goed van mijn tijd hier in NZL:D!! Kan jullie niet vaak genoeg vertellen hoe mooi het hier is en de mensen die er zijn geweest zijn het er denk ik met mee eens als ik zeg dat dit een land is om zeker naar terug te komen. De komende tijd staat er nog veel op de planning. Tongario NP met de Tongariro Crossing, Cape Reinga (waar de 2 zeeen samen komen), Sydney & Blue Mountains en als grote afsluiter het Zuider eiland voor 8 dagen:D! Ik zal naar het zuider eiland gaan van 22 Maart tm 31 Maart, voordat ik 1 April weer terug vlieg naar NL. Zal mijn reis beginnen in Wellington en vanuit daaruit via Christchurch, Franz Josef Glacier, Queenstown, Milford Sound, Lake Tekapo reizen richting Christchurch weer om vanuit daar weer terug te vliegen naar Auckland waar ik dan nog geen 24 uur zal zijn, voordat ik dit mooie land ga verlaten en weer terug vlieg naar vrienden en familie in NL!!

Oh jah afgelopen Vrijdag hebben we eindelijk de kleine puppy gekregen. Hij is echt zooo schattig en zooo klein! Zijn naam is Bo en hij is op dit moment 8 weken oud:D! Sooo cuteee!

Link fotoos:

Tot de volgende keer maar weer!:D

Liefs vanuit Nieuw Zeeland Dees

• 16 Januari 2011 - 11:09

Ilse:

Hey Dees!!

Wat weer een fantastische foto's zeg. En Bo, wat een schatje :D Je zult wel moeite krijgen om daar afscheid van te nemen straks haha! En dan weer al die ondernemingen die op de planning staan, je hebt het er maar druk daar! Werk ze weer de komende week.

Liefs,
    Ilse

• 16 Januari 2011 - 11:25

Vivian:

Hee Dees!
    Leuk verhaaltje weer :)
    Mooi dat je daar nog lekker geniet!
    Leuk om weer eens je verhaal te lezen, had ik al een hele tijd niet gedaan, gewoon omdat ik er niet echt tijd voor had :$
    Maar 1 april alweer terug! Jeetje hee, ik weet nog wel dat je nét wegging! Goh... Wat gaat de tijd toch hard!
    Naja, heeeeeel veel plezier nog daar de laatste maandjes, en ik spreek je gauw!
    Liefs Vivian

• 16 Januari 2011 - 12:35

Sunshine:

Geweldig Sandy!!! ENJOY

• 16 Januari 2011 - 15:12

Ingrid:

Heey Dees,

Wat leuk dat Campbell gewoon in Appingedam geweest is, grappis is dat. En wat een belevingen weer, zullen we ruilen? hahaha...:D Geniet er nog maar mooi van. Ook van je eigen reis voordat je weer naar Nederland komt.

xxx Inga

• 17 Januari 2011 - 19:38

Mayo! :

Oh jeetje, Dees! Die foto's zooooooooooooo mooi! Doet mij weer zo denken aan Bali en Thailand, krijg zo'n heimwee! En wil zeker zeker zeker weten een keer naar Nieuw Zeeland! Jij kan mij helemaal voorbereiden! Ooh ben zo benieuwd naar je verhalen over het Zuidereiland!!! Geniet meis! Oh en wat is die puppie schattig, zo klein, zo lief!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 19 Januari 2011 - 14:19

Rianne:

Hey Dees,

Hoe gaat het vandaag met je? Hier prima heb het weer eens behoorlijk druk gehad afgelopen week. Veel werken en ik moet a.s zaterdag ook weer eens. Wat een mooie foto's zeg, ongelooflijk. Moest bij die zonsondergang foto's even terug denken aan onze vakantie op kos haha;)alleen toen zaten we op het water. Ik heb je nog zoveel te vertellen, als je terug bent dan moet ik maar eens een week vrij hebben om bij te kletsen:D Lukt het een beetje met je scriptie, zo met al die avonturen van je?????

Liefs nanne

• 20 Januari 2011 - 20:34

Deburen:

hoi dees
    zag er weer goed uit.nog volop plannen voor de komende tijd.mooie foto,s!!!! groetjes van ons.

• 24 Januari 2011 - 15:56

MOI !! EGBERT:

Hallo DEES , zo te lezen gaat alles naar
    wens en de we,ken vliegen voor bij ,
    nog even dan mag je weer vliegen of
    kom je met de boot als verstekeling
    dat duurt ook langer voor je thuis bent ?
    hier is alles naar wens ,en ik wens je nog
    heel veel plezier,het gaat je goed .

• 24 Januari 2011 - 15:56

MOI !! EGBERT:

Hallo DEES , zo te lezen gaat alles naar
    wens en de we,ken vliegen voor bij ,
    nog even dan mag je weer vliegen of
    kom je met de boot als verstekeling
    dat duurt ook langer voor je thuis bent ?
    hier is alles naar wens ,en ik wens je nog
    heel veel plezier,het gaat je goed .