Stardome & stap weekendje
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
04 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
Hoe is het daar in het mooie NL? Hier begint het nu steeds mooier te worden met het weer, alhoewel het ook nog steeds best wel koud kan zijn. Maarre goed we krijgen steeds meer mooie dagen en je kunt zien dat als het mooi is….het hier ook echt heel mooi is:D! Vooral in de parken en als je in de haven zit, waar je een schitterend uitzicht hebt over de verschillende eilandjes:D! Hier komt tie dan weer…..de update van week 4 alweer! Kan niet geloven dat de 1ste maand er inmiddels alweer opzit. Het gaat het ongelofelijk snel! Ik moet zeggen dat mijn engels met sprongen vooruit gaat, terwijl mijn NL met sprongen achteruit gaat, dus als er mensen zijn die het NL ff met mij willen oefenen over skype……u bent welkom!:P
Ook dit verhaal mogen jullie natuurlijk ook weer rustig met een kopje koffie of thee drinken;)!
Week 4 was weer gewoon een stageweek….waar ik ook deze week weer genoeg heb gedaan binnen het bedrijf. Ben vooral van de week druk bezig geweest met mijn company report & progress report die ik vrijdag keurig netjes op tijd heb ingeleverd nadat tie helemaal goed gekeurd was door mijn collega. Ben blij dat tie nu ingeleverd is en dat ik me nu kan concentreren op mijn dissertation. Dinsdag gesprek met het bedrijf waarvoor ik waarschijnlijk mijn afstudeeropdracht ga doen, dus ben benieuwd hoe dat gaat worden. Door de weeks ben ik op het werk nog steeds druk bezig met quoting en bellen naar de verschillende accommodaties en agenten. Dus same o same o (zoals ik dat altijd zoo mooi zeg)! Hihi!
Woensdag ben ik weer richting Chris gegaan met Michelle om iets te gaan ondernemen en ergens te gaan eten. Meteen na mijn stage de bus gepakt richting Glendowie (wijk in het noorden van Auckland) waar Chris ons al stond op te wachten bij de busstop. Daarna door gelopen naar het NZ gastgezin, daar ff hallo gezegd en in de auto gestapt van Francis (een grappige collega van Chris) en zijn we doorgereden naar de Wokamama waar we iets hebben gegeten. Vervolgens doorgereden naar de Stardome, waar we een sterrenshow hebben bijgewoond van een dik uurtje. Echt enorm mooi, want je gaat zitten in stoelen waarin je bijna ligt en krijg je in een koepel de sterren te zien. Een vrouw vertelt vervolgens over de ruimte en de sterren. Ze vroeg ook nog of er mensen van overseas er waren en moest natuurlijk wel ff duidelijk maken dat ik uit NL kwam. Daarna kregen we nog uitleg in een ander zaaltje over het noorderlicht, die je hier in Nieuw Zeeland zo af en toe ook kan zien:D! Na de show zijn we weer weggegaan en hebben we nog ff in het parkje een leuke fotoshoot gedaan met zijn allen. Ik heb echt zoo kunnen lachen met Francis….die jongen heeft echt zulke droge humor….te mooi voor woorden:D!
Vrijdag was het Michelle verjaardag (23 jaartjes jong:D)! Michelle wou heel graag voor haar verjaardag de skyjump doen, dus die heeft ze die dag ook gedaan. Ik mocht ietsje eerder weg van mijn stage, omdat ik dat toch wel heel graag wou zien en ik op dat moment toch niets meer had te doen. Ze heeft de sprong gewaagd en ze zei dat het niet zoo heel eng was, dus het zit er waarschijnlijk dik in dat ik dat in een overige 6 maanden ook nog wel ff gaan doen:D! Can’t wait!! Na de skyjump terug gelopen richting de Empire (appartementencomplex) en hebben we nog ff iets gegeten in het restaurantje. Daar heeft Michelle ook haar cadeautje gekregen en ze was er enorm blij mee. Heb haar een echte schaap (knuffel) gegeven, want elke keer als we in de auto zitten en we een schaap zien, dan gaan we beiden van “sheep”!!! Hihi! En ze wou heel graag een schaap vasthouden hier in NZL en haar eigen schaap, dus nu heeft ze er één. De foto van Michelle en haar schaap kan gevonden worden op de fotosite:)! Tegen 10 uur zijn we vervolgens richting de stad gelopen om daar haar verjaardag ff goed te vieren. Eerst naar een cafe geweest om daar iets te drinken met een hele groep. We waren met mensen uit Spanje, Brazillië, Duitsland, VS, NL en Japan. Echt enorm leuk dat het contact leggen met de verschillende nationaliteiten zo makkelijk gaat….helemaal top! In het café hebben we tot 2 uur snachts gezeten voordat we naar een dans café zijn gegaan om daar nog ff door te feesten tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk lag ik om half 7 sochtends in mijn bed en heb dan ook een gat in de dag geslapen;)!
Zaterdag eigenlijk niet zoo heel veel gedaan. Beetje rustig aan gedaan en boodschappen gedaan, want er gaat hier een gratis bus vanuit het appartementen complex naar een grote supermarkt. Dus eigenlijks een best wel saaie dag. Savonds had ik afgesproken met een collega (Luseana=> kiwi) om te gaan stappen (alweer). Die heeft mij savonds opgehaald tegen 11 uur om vervolgens door te tijden naar de haven, want daar heb je alle cafés, bars en discotheken zitten. We zijn begonnen bij de waterfront, waar we eerst ff een heerlijk wijntje hebben gedronken en daarna zijn we gezellig de dans vloer op gegaan. Daar zijn we 2 uurtjes geweest voordat we door zijn gegaan naar het volgende cafeetje. Daar was het niet zoo heel gezellig en de muziek was toch niet zoo leuk als in de waterfront, dus zijn we daarna nog gezellig terug gegaan naar de waterfront. Al met al ook een geslaagd avondje :)! Vooral omdat ik op een gegeven moment een hit was bij de Arabische mensen hier in NZL. Luseana moest zo lachen, want heeft nog nooit meegemaakt dat iemand zoon hit was. Ik denk dat ik mijn vakantie adresjes in het midden oosten tenminste nu al rond heb:P! (grapje:P) Al met al was ik tegen half 4 weer thuis en heb ook zondag weer een gat in de dag geslapen. Zondag nog ff de stad in geweest en daarna gewoon heerlijk filmpjes gekeken hier in de Empire.
En dat brengt me op het heden. Nu is het alweer zondagavond en morgen begint weer gewoon een nieuwe stage week nummer 5. Ben benieuwd wat komende week brengt…..zal ook zeker wel weer leuke dingen brengen en veel gelachen worden:)! Woensdag ben ik weer te vinden bij Chris samen met Michelle voor een meidenavondje:D! En volgend weekendje word weer een roadtrip weekendje naar de Bay of Islands:D! Heb er echt zoo veel zin in! Ik hou jullie weer op de hoogte volgende week!
Hier is vervolgens weer de link voor de fotoos:
Veel liefs,
Dees
Ps. Mijn moeder is in Hello Goodbye geweest....alleen ik helaas niet! Hihi! Mochten jullie geintereseerd zijn....uitzending 29 september in de 26ste minuut!;)
04 Oktober 2010 - 10:05
Rianne:
Ik heb een beroemde moeder. Die haar andere dochter voor maar 7maand uitzwaaide;) -
13 Oktober 2010 - 15:05
Mayo:
Eindelijk weer eens reactie! Jij beleeft ook iedere keer weer wat, echt gezellig en leuk om te lezen! Keek al uit naar je verhaal van de Bay of Islands! Die heb ik ondertussen gelezen en dus nog even een reactie geven! Dan nog even fotootjes kieken! xxx