Whale & Dolphin Cruise & Beauty and the Beast - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Whale & Dolphin Cruise & Beauty and the Beast - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Whale & Dolphin Cruise & Beauty and the Beast

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

26 September 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Kai Ora!

Hier is die dan weer……de update van deze week!! Jullie hebben er vast met smart op zitten wachten:P! Ook de afgelopen week heb ik weer genoeg beleefd en moet zeggen dat ik nu heerlijk in het ritme van de Nieuw Zeelanders zit:D! Wat toch een heerlijk volk!:D Anyway…..pak er weer een heerlijk kopje koffie of thee bij, want hier is de update van week 3 alweer!

Ook de afgelopen week stond weer in het teken van mijn stage, want tjah sommige denken dat ik hier toch meer bezig ben met vakantie vieren dan met mijn stage. Moet zeggen het overgestelde is waar, want ben wel degelijk dagelijks bezig met mijn stage, die steeds leuker begint te word en de gezelligheid binnen het bedrijf word ook elke week beter. Nou heb ik jullie de afgelopen weken op de hoogte gehouden van de leuke dingen in het leven, maar jullie zijn natuurlijk ook wel benieuwd hoe mijn stage dag eruit ziet….en wat ik allemaal doe;)! Daarom hier ff een korte beschrijving van mijn werkzaamheden en een normale stagedag in het NZ leven van dees. Meestal sta ik tegen kwart voor 7 op, om tegen 8 uur richting mijn stagebedrijf te lopen. Het is ongeveer een half uurtje lopen, maar zoals ik jullie de vorige keer al heb verteld als ik de manager Derek tegen kom dan ben ik er in een kwartiertje. Heb het hem eindelijk verteld en hij gaat zich nu aan passen aan mijn tempo….hihi! Collegas moesten ook enorm lachen toen ik het vertelde, want zij maken hetzelfde mee als ze met hem op stap gaan. Tegen half 9 kom ik dan op het werk….ff kletsen met mijn collegas en dan ga ik mijn vele (not) e-mails af. Meestal heb ik sochtends wel een reactie terug van een travelagent waarvoor ik een quote heb gedaan. Dus daar ga ik dan eerst mee bezig en bijna dagelijks krijgen we wel verzoeken binnen voor een nieuwe Quote. Dus daar ben ik meestal de hele dag mee bezig en aangezien volgend jaar de Rugby World Cup hier in NZ gehouden word, is het behoorlijk wat werk om een quote voor die periode helemaal goed te maken, aangezien je beschikbaarheid moet checken en zorgen dat de quote word omgezet in een boeking. Best wel druk, druk, druk werk en daarbij moet je alle prijzen ook heel errug goed in de gaten houden, want ze hebben allemaal verschillende prijzen in verschillende periodes. Met de RWC hebben ze bijna 3x zulke hoge prijzen. Je zou zeggen welke gek gaat dan in die periode naar NZ:O! Maarre goed dat kun je ook zeggen van de World Cup in South-Africa. Overdag ook veel aan het bellen met de verschillende accommodaties en moet zeggen dat ik er best goed in begin te worden. De spanning is er eindelijk een beetje vanaf:D! Tegen 5 uur loop ik vervolgens naar huis en heb dan een relaxed avondje met meestal een filmpje voordat ik mijn nest induik voor weer een nieuwe stagedag.

Buiten stage om doe ik natuurlijk ook genoeg leuke dingen in het leven, want jah ben hier ook gekomen om te genieten en het land een beetje te ontdekken. Maandag en Dinsdag gewoon een stagedag gehad met niets bijzonders. Woensdag ben ik samen met een collega na een conferentie weer geweest van verschillende accommodatie suppliers. Ik persoonlijk vond dit erg interessant en leuk, aangezien de kerel die ook op de conferentie in mijn 1ste stageweek er was en ik weer erg kon lachen met die man. Hij wil graag dat ik is een keer naar de Northland (Noorden van Auckland) reis, om daar zijn activiteit te ondernemen…….night walk en een keri tree planten. Hij snapte ook niet dat ik in die 3 weken dat ik er nu ben, nog niet die kant op ben geweest. Maarre goed dat zei die ook in mijn 1ste stageweek….hihi. Na stage richting Chris gegaan samen met Michelle om daar te eten met haar NZ gastgezin en daarna lekker film te kijken. Heerlijke avond gehad en heb ook fotoos gezien van waar het gezin altijd op vakantie gaan en waar ze hun vrije tijd door brengen. Het gezin heeft ook 2 leuke kinderen die graag hun mondje open hebben en met je willen praten. Daar ook overnacht en de volgende dag weer gewoon een normale stagedag gehad, net zoals vrijdag.

Zaterdag hebben we (Michelle & ik) een Whale & Dolphin Cruise gedaan. Echt enorm leuk, nattig, koud, Walvissig, Dolfijnig en tof:D! We vertrokken om 12 uur uit de haven van Auckland. Na een korte instructie voor veiligheid waren we al snel op open wateren en zagen we al snel onze 1ste walvis:D! Echt enorm mooi, alleen een beetje jammer dat je alleen maar zijn rug zag. Maarre goed kan zeggen dat ik er 1 heb gezien. Michelle raakte een beetje geïrriteerd dat tie zo ver weg was en dat ze hem niet goed kon zien, dus die heeft ff haar walvis praat (Finding Nemo) gebruikt om de walvis te lokken, maar moet zeggen dat die missie helaas niet is gelukt. Hilarisch hoe ze Dora na kan doen uit Finding Nemo wanneer die met een walvis gaat praten. Om de Walvis goed te zien moet je voorop de boot staan om het dier goed te zien. Das natuurlijk heel mooi als die bijna niet vaart, maar wanneer die weer met volle vaart de open wateren opgaat moet je daar vooral niet meer gaan staan, want jah dan word je echt nat van al het water dat over de boeg heen komt. Nou geef ik jullie 3x de kans om de raden wie er op dat moment nog wel stond……jah idd ik! Ben overspoeld met een bak met water en de mensen die om mij heen stonden lagen dubbel van het lachen, want jah als jezelf niet nat word maar vooral een NL meisje wel, dan is het hilarisch. Nou moet ik zeggen dat ik ook dubbel lag van het lachen toen ik helemaal doorweekt was….had het gewoon niet meer! Maar ipv dat dees ff op een andere plek gaat staan om hard te gaan lachen, krijg ik vervolgens nog een keer een bak met water over me heen. Toen toch maar besloten om naar binnen te gaan en weer warm te worden, want één van de warmste dagen was het niet:O! De boot schommelde ook enorm en als je je niet goed vast hield dan viel je ook heel snel. Dat deed me trouwens een beetje denken aan Kos (Rianne;))….weet je nog dat tie boot zo errug op en neer ging en dat al het water over de boeg kwam en iedereen enorm zeeziek was……had dus echt ff zoon dejavu. Het was ook hilarisch hoe sommige (japanners, chinezen) zeeziek waren en alleen maar boven hun emmertje hingen binnen in de boot. Ik dacht jah hoor…..ook weer typisch! Dan moet je niet mee gaan:P! Onderweg ook nog echt super veel dolfijnen gezien. Ze kwamen echt heel dicht bij de boot en gingen gewoon met de boot voorop spelen. Je zag ze echt op een meter afstand….echt te mooi voor woorden:D! Heb ze echt nog nooit zoo dicht bij gezien:D! Nadat we de dolfijnen hadden gezien gingen we weer terrug richting Auckland. Nog ff lekker achter op de boot gezeten, waarvan je zou denken dat je daar vooral niet nat word, maarre goed dees presteert het om voor de 3de keer nog is een keer nat te worden vol in mijn gezicht. Maar het is een top cruise geweest:D! En waarschijnlijk ga ik mijn scriptie ook bij dit bedrijf schrijven (competitors analysis), dus dat word wel gezellig aangezien de mensen (personeel) echt enorm aardig zijn en heel ervaren:D! Savonds zijn Michelle en ik nog richting de stad geweest om daar te gaan stappen:D! We zijn naar “Danny Doolans” geweest, wat nu bijna onze standaard uitgaansplek word. Er speelt elke zaterdag een enorm goede band en echt grappig om te zien hoe de mensen hier echt helemaal uit hun dak gaan. De mensen hier kennen echt geen schaamte en de gezelligheid tijdens het uitgaan is echt enorm leuk:D! Tegen half 5 lag ik op bed na een geslaagd avondje stappen.

En toen was het alweer Zondag (vandaag) en ben ik samen met Michelle na de bioscoop geweest, om daar Beauty & the Beast te kijken:D! Mijn favoriete film van de Disney:D! Er draaide een limited edition en die moesten we natuurlijk ff bekijken. Deze film draaide in de enigste I-Max hier in NZ…..ongeveer een paar honderd meter lopen:D! Enorm mooie film….helemaal als je het op een filmdoek kijkt die loopt van de grond tot aan de plafond. Wist niet eens dat de I-Max zulke grote filmdoeken heeft:O! Ik weet toevallig dat Groningen er ook 1 heeft, maarre ben er nog nooit geweest. Volgende keer als ik weer in NL naar de bioscoop ga, dan word het de I-Max. Na de film nog ff weer naar “Danny Doolans” gelopen, want Michelle was haar telefoon verloren gisteravond en nadat ik haar nummer had gebeld kwamen we er achter dat tie was gevonden in de bar van gisteravond:D!

En nu zit ik hier weer op mijn kamertje…..moe van het hele weekend, maarre wel voldaan! Ook dit was weer een geslaagde week:D! Ennn de tijd is veranderd van 10 uur verschil met NZ, naar 12 uur:O! Misschien goed om te weten;)! Ik hoop dat jullie weer helemaal op de hoogte zijn van wat ik hier allemaal doe en dat jullie er ook de volgende keer weer helemaal bij zijn:D! Ik vind het super dat mijn verhalen zo goed bijgehouden worden door iedereen, dus bedankt voor alle lieve reacties! Leuk om te lezen en om de meeste lig ik dan ook wel weer dubbel van het lachen. Natuurlijk kan ik niet op iedereens reactie reageren, maarre wil op 1 reactie wel heel graag ff reageren.

Oom peter: Ze zijn helemaal niet bezig met een plan om mijn kamer te verbouwen. Check elke week netjes als ik met mijn familie op skype of mijn tv en mijn kamer nog zoo is als vroeger:)! Want tjah mam zit altijd op mijn kamer om te skypen…dus kan het gelukkig goed in de gaten houden;)! Hihi! En zal het ook de komende tijd heel goed in de gaten blijven houden. Het is ook bijna standaard onderwerp in onze skype gesprekken….hihi! Doe oma maar ff de groeten van mij…vind ze vast leuk:)!

Veel liefs vanuit nog steeds het mooie NZ,

Dees

Ps. Fotoos staan weer online op:

• 26 September 2010 - 06:35

Vivian:

Leuk verhaal weer hoor Dees =) Ik blijf je trouw volgend.
    Liefs Vivian

• 26 September 2010 - 06:58

Oom Peter En Oma:

Hallo deesje,

leuk om de verhalen te lezen van de verschillende dingen die je aan het doen bent.vooral dat ze zo kort zijn dan weet je precies wat je nu weer gedaan hebt.als je zo doorgaat met het ondernemen dan heb je nieuw zeeland in 1 maand gedaan dat betekend dat je bijvoorbeeld AMERIKA in 2 weken kunt doen.doe rustig aan dan blijft er nog genoeg over om te verkennen en te bekijken
    wat betreft de verbouwing het lijkt normaal maar je moet goed kijken want wij hebben een foto gemaakt van jouw kamer en geprint op een groot laken en dat zie je.je vader heeft de grote muur er al uit het is nu de vraag waar de kast komt en hoe het ingedeeld moet worden maar ja daar hebben ze nog tijd voor.hier in Twente gaat het z'n gangetje gisteren had Oma burendag gesponserd door Douwe en ze heeft het naar haar zin gehad volgende keer neem ik haar mee en dan kun je met haar via de computer praten.binnenkort gaat ze met vakantie met de boot en wij hebben ons ook al opgegeven voor een busreis naar de kerstmarkt in Oberhausen daar heeft ze een uitnodiging van gekregen van de OAD.heb je al leuke inboorlingen ontmoet waar je geregeld mee kunt neuzen (wel veilg doen) niet met een snotneus!!ben blij dat je het naar je zin hebt van mij mag je er nog wel een tijdje blijven (2 jaar of zo)leuk dat veel mensen je volgt want als je het op de aardbol bekijkt je bent een eind weg!ik ga hangen doe de groetjes aan die leuke amerikaanse en taiwaneesje en we zeggen niet tot horens maar tot de volgende skype

Oet Morgen!!

• 26 September 2010 - 11:50

Sunshine!:

Sandy!!! Ik las net je emailtje voor mn verjaardag! 1000 maal dank daarvoor, ik dacht dat je me was vergeten want die emailaccount check ik eigenlijk nooit. Maar het is een fijn gevoel dat je zelfs aan de andere kant van de wereld nog aan mijn verjaardag hebt gedacht =) hahahah. Ik zal je zodra ik tijd heb nog even terug mailen! We keep in touch!

• 26 September 2010 - 12:18

Aletta:

Hoi Dees,
    Vind het weer geweldig om je verhalen te lezen. Ik hoop dat je nog een hele leuke tijd tegemoet gaat, geniet ervan!!!!
    liefs Aletta

• 26 September 2010 - 16:28

Kirsten:

I'll be watching youuu

xxx

• 26 September 2010 - 17:28

Ilse:

Wow, het is nu dus gewoon 12 uur later, dus als het goed is, sta je nu voor de spiegel of voor je kast om uit te zoeken wat je aan gaat trekken vandaag :D

Maar echt, weer een super leuk verhaal en zie al helemaal hoe jij daar voorop die boot staat met een enorme plens water over je heen. Daar moet je denk ik ook echt Désiré heten haha!

Nou, leuk ander nieuws, over 5 weekjes zit mijn stage er al weer op :D Vind het nog steeds wel heel erg leuk, dus best jammer dat de tijd zo snel gaat. Lukt het trouwens allemaal een beetje met je scriptie?

Nou, in ieder geval weer veel succes deze week op stage en weer op naar een nieuw spannend weekend!

Liefs,
    Ilse

• 27 September 2010 - 08:58

Rianne:

hé dees, hmmm dat moment van kos kan ik me niet herinneren:P denk dat het uit mijn geheugen gewist is;) Echt weer een schitterend verhaal van je, echt weer iets voor jou om 3x achter elkaar nat te worden. Trouwens dat brengt bij mij ook een dejavu naar boven. Denk aan de vakantie in Lloret de mar waar we toen op het strand stonden en jij perse bij de branding moest staan. Hoe vaak was je toen nat geworden? 2x toch haha. Ik heb je krabbel ook gelezen en ik zal hem binnenkort even beantwoorden. Alleen heb het ook druk, met extra werken enzo. Meer geld is altijd welkom:D Begin wel een beetje jaloers te worden op jou en je mooie vakantieland. Heb het idee dat je ontzettend aan het genieten bent wil daar ook wel ff heen. En tot binnenkort een keer op skype??? ciao xxx

• 29 September 2010 - 12:34

Meindert En Truus:

Hoi Desire
    Even een reaktie uit Loppersum. We lezen je verhalen met veel plezier, volgens mij heb je het er reuze naar je zin. Geniet er maar van en doe waar je zin in hebt misschien kom je er nooit weer.
    Groetjes

• 30 September 2010 - 14:57

Mayo!:

Tja, hier kan ik maar één ding op zeggen: JALOERS!!!!!!!!!!!! Weet je hoe lang ik daar al naar uitkijk om ook een keer walvissen en dolfijnen in het wild te zien! Geweldig! Als je ook maar genoten hebt voor mij, hihi... Enjoy meid! Liefs uit het alweer koudere Nederland! :(

• 01 Oktober 2010 - 12:05

De Buren:

weer een goed verhaal.op naar het volgende. groetjes van ons.