Vertrek en het lange wachten kan gaan beginnen
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
02 September 2010 | Hong Kong, Hong Kong
Hierbij dus het bericht voor jullie dat ik tot nu toe helemaal goed ben aangekomen in Hong Kong, maarrre dan ben ik er natuurlijk nog niet. Het lange wachten van 14 uur kan nu echt gaan beginnen. Enn wat doet iemand die lang moet wachten en gratis WIFI heeft op het vliegveld....idd even vrienden en familie op de hoogte stellen van hoe het nu met me gaat en hoe mijn eerste vlucht is bevallen;)! Net zoals bij mijn verhalen in Zuid Afrika, mogen jullie ook hierbij weer een bakje koffie / thee drinken en er goed voor gaan zitten, want hier komt het 1ste verhaaltje van mijn reis van 7 maanden die nu al vol verassingen zit:p!
Woensdag 1 september om 07:00 sochtends was het dan eindelijk tijd om te gaan vertrekken voor (wat ik denk;)) de uitdaging van mijn leven. Nadat mijn koffer (25 kilo), kleine koffer (10 kilo) en laptop tas (inmens zwaar:P) in de auto was geladen konden we via Groningen, Joure, Almere en Amsterdam vertrekken richting SChiphol. Onderweg geen hinderingen gehad (zoals onze belgische tomtom aangaf:P) en we waren keurig op tijd op SChiphol (09:45 uur) om in te checken voor mijn vlucht via Hong Kong (waar ik nu ben:P) naar Auckland. Eerst nog ff wat gedronken met mijn ouders bij een cafeetje en daarna kwam het echte afscheid toch wel heel dichtbij. ALs je zo ver weg gaat en voor zoon lange tijd en voor zo iets belangrijks, begrijp je ook wel dat de spanningen gierden door me lijf op het moment van vertrek en was daarom ook niet heel makkelijk. Helemaal als Joris Linssen (van Hello Goodbye) er ook nog is ff met zijn neus bijna op staat hoe ik weg ga:O! Maarre goed....afscheid genomen en naar de gate toe gelopen. Daar zaten al heel veel mensen die met dezelfde vlucht als mij zouden meegaan en zoals het betaamt ook heel veel Hong Kongnezen (wat toch een leuk woord:P) Ik zat op rij 65K, dus betekente achterin het vliegtuig waarbij je schitterend uitzicht had bij het opstijgen en dalen hier in Hong Kong. Had naast me twee Hong Kongnezen zitten die wel van een wijntje hielden, want nadat we net een kwartier waren opgestegen begonnen die mensen al aan de rode wijn en dat ging zoo ongeveer de hele vlucht door;)! Hihi! Ik weet wel dat de Hong Kongnezen rijke mensen zijn...jeetje wat die ook allemaal niet kopen aan boord...echt niet normaal! Dure horloges en noem maar op:O!
Na een vlucht van maarrrr!!! 10 uur en 40 minuten lande het vliegtuig van Cathay Pacific prima op tijd in Hong Kong. De vlucht ging voor de rest wel goed, alleen een beetje jammer dat mijn entertainment systeem het niet zoo goed deed, zodat dees 10 uur en vooral maarrrr!! 40 minuten kon genieten van zichzelf en het idee dat ze vooral niet in slaap kon komen tijdens de vlucht. Hiephoi voor lange afstands vluchten.
Hong Kong is echt superrr superrr superrr superrr (zoals floortje dat altijd zou zeggen:P) mooi! Ik wist niet wat ik zag toen we ons klaar maakte voor landen en Hong Kong zagen liggen. Had weer een heel ander beeld en moet zeggen dat het bijna wel overeen komt met de uitspraak van mij....ik dacht dat spanje vlak was, want dat dacht ik ook van Hong Kong. Maar niet is minder waar.....je hebt gewoon schitterende bergen om Hong Kong liggen die je met een kabelbaan kan bereiken. En heb vanuit het vliegtuig ook super veel dolfijnen gezien. Echt te mooi voor woorden hier. Beetje jammer dat het op dit moment met 30 graden!! heel errug bewolkt is, anders had je werkelijk een schitterend uitzicht vanuit hier.
Nu zit ik hier op het werkelijk immense vliegveld. Ik weet niet waar ik moet kijken. ZOveel te zien en zoveel winkels:O! Ik ga me wel vermaken deze dag (hopelijk;)).
Ik zeg nog 11 uur!!! te gaan voordat ik vertrek vanaf hier naar Auckland mijn eindbestemming. Dat word boekje lezen, muziek luisteren en genieten!!:D
Veel liefs,
Dees
02 September 2010 - 06:05
Sunshine:
Lieve Sandy, ik stuurde je vanmorgen een sms helemaal in de waan dat je vandaag pas zou vertrekken! We hebben helemaal geen contact meer gehad :'( Vind jij dat chinese noodle spul een beetje te eten in het vliegtuig?? Mennn.... Ik ben zo trots op je dat je dit 'zomaar even' doet!!!! Ondanks ons verwaterde contact (hahahaha ;-)) ben je toch maar even mijn vriendinnetje die nu vet ver weg zit! En morgen nog verder!!!! Gelukkig ben ik nu dus wel de eerste die reageert op jou eerste niet meer in Nederland getypte verhaal (als niemand voor mij nu op de verzendknop drukt!) Dikke kus en de groetjes! Sunshine -
02 September 2010 - 09:51
Sandy @ Sunshine:
Het contact is idd een beetje verwatert, maarre ik beloof (en nou moet ik uitkijken met wat ik zeg) dat we gaan mailen;)! Heb in het vliegtuig geen noodles gehad.....ff denken wat ik ook nog maar had...oh jah iets van vleesjes door een appel cider sausje, aardappelpurree en worteltjes en als ontbijt dat vieze ontbijt wat ze in Engeland ook wel is eten...blehh! Mijn vlucht gaat over 3 uurtjes de lucht in:D! Na het lange wachten van 14 uur:O! Dikke knuffel aan yara van mij en spreek je snel! -
02 September 2010 - 11:12
Nanne:
Zo te horen heb je weer een geweldig lange vlucht gehad haha;) Na Kos kon je wel slapen. Heb gisteren nog eventjes mijn verjaardag gevierd mijn zus, zwager en neefje waren er nog even. Ook hilko kwam nog even langs. Ben benieuwd wat je momenteel allemaal aan het doen bent. Succes op je doorreis naar Auckland. Trouwens nog last van turbelentie gehad????
liefs nanne -
02 September 2010 - 11:38
Vivian:
Hee Dees!!!
Leuk om te lezen dat je alles nu al goed af gaat =) Leuk verhaal hoor =)
Ik mis Gramsbergen nu al!! (ook jou als Floortje hoor! Daarom vond ik dat wel grappig om te lezen in je verhaaltje hahaha) :P Ik heb er al 3 schooldagen opzitten, en dat bevalt op zich ook wel weer, het laatste jaartje wordt hard werken.. maar ook wel leuk =)
Nou veel plezier nog met de rest van de reis, en ik lees de rest van je verhalen wel weer =)
Liefs, Vivian -
02 September 2010 - 11:53
Marcella:
Aaaaahhh Dees, kom je nu op tv bij Hello Goodbye? Zo ja, ff zeggen wanneer de afl op tv komt, dan kan ik je zien!
Nou groeten daar aan de Hong Kongnezen en succes met de laaste loodjes van je reis!
Liefs, Marcella -
02 September 2010 - 18:18
Ilse:
Dees!! Je bent gewoon al aan de andere kant van de wereld! :D Wat gaaaaf haha! Vind het echt super knap dat je dit in je eentje gaat doen.
Uiteraard ga ik al je verhalen volgen.
Liefs,
Ilse -
02 September 2010 - 18:25
De Buren:
als je dit leest ben je waarschijnlijk al in auckland geweldig dat je dit allemaal maar doet wens je veel plezier toe doe maar veel verhalen schrijven blijven je volgen groetjes van ons. -
02 September 2010 - 18:43
Oom Peter:
Hallo lieve kiwi,
Ik begin je nu al te missen.(maar niet echt grapje!!)ben nu al 2 dagen op de klok aan het kijken om te zien hoe ver je nu al bent.kijk ook op internet of je al aangekomen bent en of je vertraging hebt.het is wel een eind he?gelukkig is er nu internet en al die andere vormen van communicatie anders moesten wij het op de oude manier doen met rooksignalen en trommelgeluiden.Ben je ook nog met water overgoten in het vliegtuig want je gaat volgens mij over de kreeftengraad en dan wordt je gedoucht.Oma komt a.s. zaterdag weer terug en heeft ook nog naar jouw gevraagd.hoop dat alles goed is gegaan en dat je op je overnachtadres voor de komende tijd bent aangekomen.goed uitslapen en meegaan in het dagelijkse ritme van de dag.je vader heeft de tekening van je kamer ook klaar en de klus kan dus volgende week beginnen als je begrijpt wat ik bedoel.je kent het niet meer terug als je weer in Delfzijl bent.
lieve kiwinees ik hoop dat je het naar je zin krijgt en deze ervaring altijd in je hart mag bewaren en wij gaan ervoor om er een prachtige tijd ervan te maken met leuke berichtjes en andere zaken die nog voor ons liggen. groetjes uit het oosten en zoals ze altijd hier zeggen:jajaja dat weet ik nu wel eens een keer
Kus van mij en Oma en doe die gasten aan de andere kant van de wereld de hartelijke groeten uit Holland!!
GROETJES!!!!!!!!!!!!!!!!! -
06 September 2010 - 08:36
Mayo!:
Daar ben ik dan ook, met mijn reactie! Je vlucht is dus op zich goed gegaan, maar helaas niet veel geslapen! Ach, kon je lekker van die Hong Kongnezen genieten (is dat nou een bestaan woord? :P)! Ik zit nu alweer met je te kletsen en heb je andere nieuwe verhaal ook al gelezen, dus ga daar nu gauw een reactie achterlaten! Meid, enjoy!