Eindpresentatie, Fieldtrip & Reisje Kaapstad
Door: Désiré
Blijf op de hoogte en volg Désiré
15 April 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Hierbij weer een gezellig berichtje uit het niet zoo zonnig port alfred. Het is op dit moment aan het regenen en helaas zal dat de komende dagen ook nog wel zooo blijven. Maaarrr dat gaat de pret de komende dagen niet bederven, want vanaf morgen 09:00 uur beginnen we met onze 2 weekse reis naar Kaapstad, waarna we daar weer zullen terug vliegen naar het ons kikkerlandje. Dit zal het programma worden voor onze 2 weekse reis. Zo zijn jullie een beetje op de hoogte waar we ons bevinden in Zuid Afrika.
Vrijdag 16 april: Port Alfred - Jeffreys bay!
Zaterdag 17 & zondag 18 April: Storms River (Tsitsikamma)
Maandag 19 April: Plettenberg bay
Dinsdag 20 & Woensdag 21 April: Oudtshoorn
Donderdag 22 April: Muizenberg
Ennnn vanaf vrijdag 23 April zal de verblijfplaats ergens in Kaapstad zijn voor een klein weekje:D!
We hebben er met zijn allen (Ilse, Sandra, ik, Else, Erna & Janny) al super veel zin in!! Dus dat gaat helemaal goed komen tijdens de reis.
Natuurlijk is er afgelopen week ook nog genoeg gebeurd. Zooo heb ik de uitslagen gekregen van case 5 en case 6. Daarbij hebben we bij case 5: 14 punten gehaald....en bij case 6: 15 van de 15 punten:D:D:D! Woensdag hebben we onze eindpresentatie gehad, die ook heel goed ging en waar iedereen ook wel enthosiast over was, alhoewel ik best wel zenuwachtig was en naarmate meer leraren erbij kwamen zitten de zenuwachtigheid alleen maar toenam:O! Maarrrrr dees heeft het overleefd:D! Verder zijn we vandaag (15 april) naar Port Elizabeth geweest voor een fieldtrip. We zijn daar eerst naar het Red district museum geweest, waar we een rondleiding kregen en waar alles werd verteld over de apartheid enzo. Daarna zijn we nog door de township gereden van PE... en moet zeggen dat dat toch anders is dan de township van Port Alfred. Veel groter en mazaler, en de troep die je ziet liggen is echt niet normaal gewoon. Onze tutor (Rene) had nog ff geregeld dat we bij een lokaal gezin binnen konden kijken...wat best wel indrukwekkend was, want hoe die mensen leven, dat zou voor mij bijna mission impossible zijn! Hierna zijn we naar onze volgende stop gegaan nog een museum. Nou kom ik zo ff niet meer op de naam van het museum, maar het was een best wel boeiende museum, want ook dit ging weer over de apartheit en de belangrijkste mensen die een rol hierin hebben gespeeld. Ik heb btw nog nooit zoveel geleerd over geschiedenis!! Jeetje mina....dit land is volgens mij alleen maar gescheidenis. Misschien een tip voor jou, oom peter, om dit land ook te gaan bezoeken, want denk dat dit voor jou wel heel interessant en leuk is aangezien je best wel van geschiedenis houdt;). In dit museum hebben we ook weer een rondleiding gehad van een vrouw die heel levendig over de apartheid kon vertellen en over haar eigen leven. Bijvoorbeeld hoe het nu gaat tussen de blanken, gekleurden en zwarte mensen ennn hoe dat vroeger was. Tegen 14:00 uur zijn we hier weer vertrokken en wou onze tutor nog ff laten zien waar ze vroeger op school had gezeten en waar ze les had gegeven voor een groot deel van haar leven. Ze heeft namelijk op school gezeten en les gegeven op de Nelson Mandela university in Port Elizabeth. Echt super leuk om zoon afrikaanse campus van dicht bij mee te maken en te zien hoe de studenten hier naar school gaan. Echt megaaa is dit. Stenden Hogeschool is daarbij maar een klein schooltje. Daarna tegen 14:30 zijn we weer vertrokken richting Port Alfred. Daar de autooss opgehaald bij de AVIS en de boodschappen gedaan.
Nu zijn we druk bezig met alles inpakken. Echt een heel karwei moet ik zeggen en heeeel misschien heb ik iets te veel gekocht hierr, want het gaat nu allemaal wel heel moeilijk in de koffer:O! Heel raar om zoo hier het laatste verhaaltje vanuit Port Alfred te typen. De module zit er nu defenitief!!! Raaar, maar waar!! Dit was de laatste echt leer module, want hierna begint mijn internship en daarna hoop ik afgestudeerd te zijn van mijn bachelor tourism management:D! Maarreee loop nu wel heel erruug vooruit op zaken, eerst maar genieten van het heden:D!
Mensen ik hoop gedurende mijn reis nog een blog te plaatsen, maar denk dat dit helaas niet meer gaat lukken. Daarom zeg ik alvast tot in NL weer of anders (als ik tijd heb) tot mijn volgende blog vanuit waar ik dan ook in ZA ben.
Veel liefs,
Dees
15 April 2010 - 19:25
DESIRE DIJKHUIZEN:
HALLO DESIRE, nu je vermaak je nog steeds prima, mooie reis verslagen dit is een zeer leerzaam
werk project
20-4 wens ik je een mooie