Townshiptour & Addo National Elephant Park - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Townshiptour & Addo National Elephant Park - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Townshiptour & Addo National Elephant Park

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

05 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallooooootjes daar in het verre NL;)!

Hier weer een berichtje vanuit het nu wel heeeeeeeeeeeeel warme ZA:O! Vandaag was het 35 graden in het binnenland....echt abnormaal warm, maarre wij NL mogen daar niet over klagen...beter dan al die sneeuw:P.
Oke...ik zal jullie weer een beetje gaan updaten met de gebeurtenissen van afgelopen week:D!

Dinsdag zijn we naar de township hier in Port Alfred geweest. We vertrokken om 15:00 uur vanaf school met een busje richting de township. Nadat we eerst een paar mensen hadden opgepikt op verschillende locaties..kwamen we uiteindelijk om 15:15 uur aan in de township waar 3 mensen (guides) uit de township ons al opwachtte. Ze stelden zich eerst ff voor en vertelden een beetje over hoe hun leven binnen de township is. Echt heel indrukwekkend om te horen, want het leven daar is echt heel anders. Het is echt een eyeopener. Tijdens de intro probeerden ze ons ook een beetje het lokale taaltje te leren...echt super leuk!! Ze praten hier met een hele aparte klik....dus wanneer je het woord Xhosa uitspreekt....dan krijg je klik en dan hosa. Duss ik ook maar is proberen, maarree kreeg het er maar niet goed uit en werd een beetje uitgelachen door de guide, want datgene wat ik zei was niet echt goed:o! Daarna zijn we met de gidsen de hele township doorgelopen. We zijn onder andere langs een school gekomen, waarbij ze zeiden dat iedereen op school hier een uniform draagt en dat iedere school ook weer zijn eigen kleur uniform heeft. Daarna gingen we bij een oude man en zijn 2 vrouwen op bezoek. De oude man was al 85 jaar en had 20 kinderen en 27 kleinkinderen. Denk dat ik hier ook maar ff zoon gezin ga beginnen, dan heb jij oma ook heel veel overkleinkinderen en jij oom peter heel veel kindjes die je moet verwennen met kerst;)! En mamma is dan oma van 20 kleinkinderen:D! Leuke gedachte of niet:P! Haha! Die man had eigenlijks 3 vrouwen, maar 1 vrouw is sinds kort overleden. Je kunt ook op de foto op mijn hyves zijn wie die man is;). Daarna zijn we doorgelopen naar een lokaal winkeltje in de township. Daar hebben san & Ilse nog een paar zakken snoep gekocht (ahhh wat lief:D) en dat uitgedeeld aan de kindertjes. Hoe blij die kinderen kunnen zijn met een snoepje is echt heel bijzonder. Het schijnt dat ze dat alleen maar krijgen met kerst en het dus echt heel speciaal is. Nadat ieder kind (paar 100) een snoepje had gekregen vervolgde we onze weg door de township en kwamen we nog bij een watertank, waar de waterreserves in zijn opgeslagen en langs de verschillende huizen die daar staan. De huizen zien er allemaal wel heel vrolijk uit, maarre je kunt echt de armoede hier heel goed zijn. Zelfs de wc / toilet staat in de tuin en wanneer die vol is word de gat gewoon dichtgegooit en word er op een andere plek in de tuin een nieuwe wc gebouwd:o! De huizen zijn heel simpel gebouwd...sommige zelfs alleen van modder:O! Nadat we dit allemaal hadden meegemaakt gingen we op bezoek bij een lokale dj, die zijn eigen opname studio in de township heeft. Het is ook een project van school om die verder te ontwikkelen. Het is echt heel klein, maarre hij kan er echt enorm veel mee en heeft ook al vele albums opgenomen. Daarnaaaaaaa kwam het mooiste we gingen op bezoek bij een lokale heler...medicijn vrouw (ofzoiets). We moesten een schuurtje in en daar kwam zij dan heen in traditionele kleding. Ze legde uit over de praktijken die ze gebruikte om mensen te helen en zei dat ze alle ziekten over de hele wereld kan helen, van HIV/AIDS tot maagklachten. Heel raar verhaal maar de mensen in de townships geloven er nu eenmaal in. Na deze indrukken zijn we weer doorgelopen richting een monument die is gemaakt voor de helden uit de geschiedenis van ZA. De gids vertelde wat voor belangrijke rol die allemaal hadden gespeeld en het viel mij op dat die mensen allemaal heel vroeg waren overleden al. Meesten op de leeftijd van ongeveer 20 jaar:O! Daarna zijn we naar een lokale restaurant gegaan en daar hebben we een lokaal gerecht gegeten met vlees, aardappels met bonen ofzo iets en wortels. Eigenlijks best wel lekker en heb voor de mensen die mij goed kennen...mijn hele bord leeggegeten;)! Hihi! Als toetje hadden we schaapshoofd. Iedereen mocht een stukje proeven, dus uiteraard moest ik ook een stukje proeven dus dat heb ik gedaan. Smaakt niet eens zoo heel slecht alleen het idee maakt het echt enormmm smerig....bahhhhh! Voelde me op den duur echt beroerd. De foto van de schaapshoofd kun je ook vinden op mijn hyves;)! Daarna werden we tegen 19:00 uur weer terugvervoerd richting school.

Okee....de dagen erop zijn we eigenlijks alleen maar een beetje bezig geweest met school, want geleerd moet er natuurlijk ook. Case 1 moest deze week ingeleverd worden, dus die heb ik keurig op tijd helemaal af gekregen en ingeleverd bij mijn tutor.

Vrijdag was de dag van de school fieldtrip naar Addo National Elephant Park. Ennnn wat een dagg....echt helemaal superzzz:D! Om 06:15 waren we opgestaan om ons snel aan te kleden en om 7:00 uur zaten we vervolgens al aan het ontbijt om om 7:30 uur te vertrekken richting Addo. Het was een rit van 2,5 uur, dus genoeg tijd om ff bij te slapen in het busje en ff goed wakker te worden. Tegen 10:00 waren we bij de ingang van het park en kregen we eerst een lecture van de hospitality manager over het toerism in Addo. De meeste mensen die daar komen uit GB, Duitsland & Nederland natuurlijk. Het is een park dat echt heel goed loopt. Het is het 3de grootste inkomste bron van heel ZA, na de Cable Car in Capetown en het Krugerpark. Ze hebben ook een occupancy rate van 90% over het hele jaar. (jah jongens heb ff goed opgelet...impressive haaa). Daarna zijn we gauw in de auto gesprongen en zijn we vervolgens 2 uur gaan rijden door het park om verschillende wildlife te spotten. Was opzich heel leuk, alleen jammer dat we met zijn 16-en in een busje van school met geen airco door het park moesten rijden terwijl het 38 graden buiten was:O. Jeetje mina...heb me doodgezweet. Maarre het was echt super mooi! Meteen toen we het park binnen kwamen zag je al het eerste wild, namelijk een paar goeroes, koedoes of hoe die beesten ook heten. Een eindje verderop bij een uitkijkpunten en plas waren verschillende olifanten zich aan het badderen en super mooi om te zien en heb ook gewoon te veeel fotoos gemaakt:D! Je moet gewoon fotoos blijven maken want het is echt adembenemend en zoiets kom je helaas niet tegen in NL. Na dik 2 uur rondgereden te hebben zijn we weer richting de hoofdingang gereden, want daar heb je ook een restaurantje zitten waar je heerlijk kunt middageten. Dus dat hebben we ff met zijn allen gedaan. Heerlijk sandwich met kaas gehad (tjah ben nu eenmaal een muissie). Na het eten zijn we nog voor een uurtje het park ingeweest opzoek naar leeuwen, maarre die zijn we helaas niet tegengekomen dit keer. We gaan van het weekend ook weer wildlife spotten, dus misschien zie ik hem dan:D! Tegen 15:00 uur hebben we vervolgens weer het park verlaten en zijn we teruggereden richting school weer voor 2,5 uur.....pfff! het was natuurlijk nog errug warm en iedereen zat nog helemaal tegenelkaar aangeplakt. Onderweg hebben we nog gestopt om iets te drinken te halen bij een lokale supermarkt en tegen 18:00 uur waren we weer op school. Precies op tijd voor het avondeten:D!

Van het weekend gaan we dus wildlife spotten en gaan we naar KEnton on sea, want daar schijnt een heeeel mooi strand te zijn. Ben echt al heeeeeeel mooi bruin:D:D:D! Zoo blij mee! Verbaas me ook nog steeds over de mooiheid van dit land....het is echt schitterend. Kan de fotoos wel laten zien, maarre hoe mooi het hier is zou je eigenlijks zelf moeten beleven:).

Ik zeg weer tot de volgende keer vanuit een zonnig port alfred:!

Veel liefs Dees

• 06 Maart 2010 - 10:24

Mam En Pap:

En dan denk je EVENTJES lezen wat desire nu weer mee heeft gemaakt in Zuid Afrika....nou vergeet dat maar EVENTJES duur wel langer.... wat een boekwerk zeg...moet je straks gaan uitgeven...
    Maar gelukkig dat je zoveel indrukken daar opdoet en dat je tussen de regels ook nog kunt lezen dat je iets aan school doet...helpt wel hier met het jalours zijn.. Vergeet het niet dit gebeurt je maar eens in je leven dus geniet met volle teugen...Groetjes uit het witte (ja alweer) Nederland... en kusjes mam en pap

• 07 Maart 2010 - 18:45

Dees:

hahaha eventjes is het idd niet....maarre ik hou jullie dan wel goed op de hoogte met wat er gebeurd hier.....wanttt er gebeurd hier te veel om niet op te schrijven:D! Leuk dat jullie het zoo goed volgen! Spreek jullie snel!

• 07 Maart 2010 - 23:07

Miekepostma:

Hoi Dees,

Wat een verhaal, maar wat leuk dat je zo geniet.
    Gelukkig hebben wij ook zuid-afrika leren kennen.
    De leuke kanten en de minder leuke.
    Toch heb ik moeilijk afscheid kunnen nemen van zuid-afrika.
    Het is en blijft voor mij een land vol verrassingen
    Geniet ervan.
    Ben je er niet geweest dan weet je niet wat jij nu voeld en dat is super.
    Groetjes van uit Delfzijl dat komende vrijdag vertrekt naar Zwitserland om even heerlijk van de zon en de sneeuw gaan genieten.
    Groetjes met een dikke knuffel. Heiko en Mieke.