Update vanuit Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu Update vanuit Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Désiré Dijkhuizen - WaarBenJij.nu

Update vanuit Zuid Afrika

Door: Désiré

Blijf op de hoogte en volg Désiré

23 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hallootjes,

Hier weer ff een berichtje vanuit indrukwekkend zuid - afrika. Ben hier pas een paar dagen, maarre heb al genoeg beleefd. Elke dag is er wel weer een nieuwe verassing;).

Volgens mij was ik de vorige keer gebleven bij zaterdagavond. Die avond zijn wij....Marja, Mariska, Emiel, Ilse, Sandra en ik nog op stap geweest hier in Port Alfred om Ilse haar verjaardag in te luiden. Was echt enorm gezellig en drankjes zijn hier enorm goedkoop. Je betaalt maar 1 euro voor een drankje en voor een wijntje iets meer....ideale prijzen! Vervolgens was het zondag! Een dag waarbij we vooral ff dingen hebben ontdekt in de omgeving. Zo zijn we naar het strand geweest en zijn naar de supermarkt (SPAR) geweest die aan de andere kant van een megaaaaaa heuvel ligt. Als je die elke dag op en af loopt, dan ben ik aan het einde van de 2 maanden helemaal fit. En vooral als je die berg dan ook op moet lopen met zware boodschappen:P! We hebben bij de supermarkt een taart en wat drinken gehaald, want Ilse was jarig en dat hebben we natuurlijk ff goed gevierd. Zondagavond wouden we nog een keer even ergens lekker wat drinken, alleen de kroegen enzo waren dicht dus dat werd helemaal niets dit keer.

Dan kom je aan bij maandag....de 1ste schooldag. Deze dag bestond voornamelijk uit introlectures en een eerste kennismaking met de school. Zo hadden we infomeetings over de security, HIV/AIDS en over tourism in ZA. De HIV / AIDS lecture was wel heel interessant en het is hier echt nog een heel groot probleem. Diegene die de lecture gaf zei ook in het begin van....if you fuck, you die!! Opzich heeft tie daar wel helemaal gelijk in. De dag was eigenlijks zoo om ...savonds heerlijk gegeten. We hadden een kippenbout, aardappels en wortelen, dus helemaal prima(Y)! Het eten is hier echt heel goed verzorgd. Elke dag krijg je 3x een maaltijd voor geschoteld. 1 keer koud en 2 keer warm. Savonds maar vroeg op bed gegaan, zodat ik de volgende dag weer helemaal fris aan een nieuwe dag beginnen. Oh jah....savonds hadden we ook nog entertainment...een kospelkoor hier uit de township kwam voor ons optreden. Echt heel mooi en school financiert deze groep ook.

En toenn was het alweer vandaag. Vandaag hadden we een indrukwekkende lecture over " apartheid" hier in Zuid-Afrika. En dit was me toch een lecture zeg. Hoe die man over de apartheid hier in Zuid Afrika praat is echt heel indrukwekkend. Je krijgt echt " respect" voor de mensen hier. En dan ga je je vooral afvragen waar wij ons in NL toch allemaal zorgen om maken. Wij hebben helemaal niets te klagen!! Soms voel ik me wel is schuldig dat ik het zoo goed heb, terwijl die anderen met de minimale middelen hier in Zuid Afrika leven. De schoonmaaksters die hier schoonmaken krijgen ook maar 2300 rand per maand (230 euro per maand). Jeetje...das echt vet weinig. Als wij dat zouden krijgen dan komen we echt nooit rond:O. Na de lecture hadden we via school een taxi geregeld die ons naar Rosehill bracht. Dit is een groot winkelcentrum in Port Alfred. Daar hebben we de nodige middelen zoals water en een SIM kaart gekocht zodat ik nu heel goedkoop kan smsen en bellen.

Het nummer hiervoor is: +27 786758914
(Dus mochten jullie mij willen sms-en of bellen (liefs sms-en) kan dit op dit nummer;))

In het winkelcentrum hebben we ook nog ff een lekker broodje gegeten, voordat we om half 2 weer de taxi terug hadden richting de accommodatie. Al met al weer genoeg gedaan. Volgende week vrijdag gaan we naar het Addo National Elephant Park en gaan we onze 1ste safari doen:D!

Ik zeg weer tot de volgende keer!

Heel veel liefs,

Dees

• 23 Februari 2010 - 17:55

Rianne:

ha die Dees,

Lees dat het helemaal goed gaat daar(Y) Ik ben weer druk aan het werk. Maar het was hier weer een puinzooi komt omdat het vakantie is. Dus zijn er veel gasten:S en al die gasten maken alles vies. Lees dat je op safari tochtje gaat spannend ga je er nog meer ondernemen of alleen langs je familie(Elephant);) ik stuur je deze week nog even een mailtje over het één en ander onderwerp, maar het was vanmorgen een positieve dag:D(snapst???)

heel veel liefs en groetjes uit een koud NL
    Nanne

• 23 Februari 2010 - 19:15

Miekepostma:

Hoi Dees,

Leuk te lezen dat je een goede reis hebt gehad en dat je het allemaal leuk vindt.
    Zuid-afrika is meer dan alleen maar safari.
    Het is een land waar wij blanken heel veel verkeerde dingen hebben gedaan, schaamte is daarom ook wel op z'n plaats.
    Je zult er nog heel veel over leren, en de mensen daar beter gaan begrijpen, doe je best en geniet van alle mooie dingen die Afrika je te bieden heeft.
    Groetjes Heiko en Mieke

• 24 Februari 2010 - 19:13

Marlies:

Hoi,

leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Geniet er maar van,voor je het weet zit je weer hier en in de kou. Suc6 nog verder...........

Groetjes Marlies